Drama u zatvoru: Cimer brutalno pretukao optuzenika za ratni zlocin

Sudenje za ratni zlocin u Trpinji, koje je trebalo biti nastavljeno u ponedjeljak, 1. prosinca, odgodeno je zbog nesvakidasnje drame koja se odvijala te noci u Zatvoru u Osijeku.

Psihicki rastrojeni zatvorenik oko 3 sata ujutro, nicim izazvan, pretukao je Miroslava Kovacevica, jednog od optuzenika za spomenuti ratni zlocin.

Iako bi motiv napada mogla biti cinjenica da je Kovacevic jedan od optuzenika za mucenje i zlostavljanje civila i ranjenika, napad, kako nesluzbeno doznaje Glas Slavonije, nema nikakve veze s predmetom koji se vodi na Zupanijskom sudu u Osijeku.

Prema nesluzbenim informacijama, do tucnjave je doslo u sobi u kojoj je bilo nekoliko zatvorenika. Nakon sto je jedan od njih poceo tuci Kovacevica po licu i zadao mu vidljive ozljede, reagirala je pravosudna policija. Kovacevic je prevezen na Odjel traumatologije osjeckoga KBC-a, a sutradan nije bio sposoban sudjelovati u raspravi koja je vec bila sazvana.

Napadac je navodno slomio stolicu na pretucenom Kovacevicu.

Na Zupanijskom sudu u Osijeku vjestak je u ponedjeljak utvrdio da Kovacevic nije raspravno sposoban, no navodno se iz medicinske dokumentacije moze iscitati da nema krvarenje u mozgu ni druge unutrasnje ozljede.

Sergej Abramov, glasnogovornik Ministarstva pravosuda, potvrdio je da se spomenuti incident dogodio.

http://www.glas-slavonije.hr/254871/1/U-celiji-osjeckog-zatvora-pretucen-osumnjicenik-za-ratni-zlocin-u-Trpinji

Povratak na Net.hr