POVEZANI S KRIMINALOM

BRUTALNA UBOJSTVA NAVIJAČA ŠOKIRALA SUSJEDSTVO: Krvava serija zbog koje nacija strahuje

Aleksandar Stanković (30), zvani ‘Sale Mutavi’, treći je vođa navijača Partizana koji su ubijeni u posljednjih godinu dana.

Srbiju je šokiralo novo ubojstvo vođe Grobara, zbog kojeg je čak i ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji objavio rat mafiji i organiziranim kriminalnim skupinama iz bivše Jugoslavije. Stefanović je najavio i čistke u srpskoj policiji.

KAOS U PIONIRU: Navijači se međusobno potukli zbog minute šutnje ubijenom vođi Grobara!

Stefanović objavio rat mafiji

“Objavljujemo rat ovoj vrsti mafije i u ovaj rat ulazimo bez zadrške i rezerve, bit će teška borba koju sigurnosne strukture moraju nositi i moramo pobijediti zbog građana, mira i sigurnosti na ulicama i zbog konačnog obračuna sa svim kriminalcima”, rekao je Stefanović, čiju izjavu prenose srpski mediji.

MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA U BEOGRADU: Nasred ulice izrešetan vođa navijača Partizana Sale Mutavi

Sve je počelo u rujnu 2015. godine

Brutalne likvidacije vodećih ljudi Grobara otvorene su u rujnu prošle godine kada je ubijen Aleksandar Joksić (34). Naime, Joksić je bio vođa podgrupe Grobara tzv. Young Boysa koji je ubijen 30. rujna oko 20.05 sati u ulici Mihajla Petrovića, kad je u njega ubojica ispalio više hitaca u glavu i grudi iz vatrenog oružja, piše srpski Kurir. Joksić je podlegao ozljedama na mjestu nesreće, a od ranije je bio poznat policiji po različitim kaznenim djelima.

Kriminalni CV

“Joksić je pred Okružnim sudom u Pančevu bio osuđen na pet godina i 10 mjeseci zatvora zbog pljačke Kontinental banke u travnju 2005. u Pančevu. U travnju 2012. godine pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu bio je osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog toga što je sa još četvoricom članova navijačke podgrupe Grobara ‘Zabranjeni’ u restoranu SD Partizan u Humskoj izazvao tučnjavu i povrijedio članove osiguranja misleći da su pripadnici tada suprotstavljene navijačke grupe Alcatraz”, ističe Kurir u svojem tekstu o likvidacijama vođa Grobara. No, Joksić nije bio jedini. S njim je tek započela brutalna likvidacija vođa Grobara.

S Kostićem se nastavilo

Sljedeći je na red za osmrtnice došao Alen Kostić (31) poznat pod nadimkom “Kubi”. On je ubijen u kolovozu ove godine u obračunu automatskim oružjem. Kostić je prvobitno ranjen hicem iz pištolje ispred obiteljske kuće u Železniku, ali je dan kasnije umro.

Alen Kostić Kubi ranjavan je tri godine ranije, također u Železniku, gdje su u njega ispaljena četiri hica, a njegovo ime pojavljivalo se u brojnim policijskim istragama. U oktobru iste godine kada je ranjen, Kostića su teretili za pokušaj ubojstva jer se sumnjalo da je štangom pretukao Jugoslava D. (44). Protiv njega je bila pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva i on je do sredine kolovoza bio u Okružnom zatvoru, kada je pušten da se brani sa slobode.

Stanković je treći u nizu

Aleksandar Stanković (30), zvani “Sale Mutavi”, ubijen je u pucnjavi u Beogradu koja se dogodila oko 21 sat u četvrtak 13. listopada u Beogradu.

Ova osoba javnosti je postala poznata poslije napada na direktora Partizana Miloša Vazuru. Tom prilikom Stanković se nalazio u društvu Veljka Belivuka Velje i Darka Ristića Mede, koji su optuženi da su 28. travnja ispred stadiona FK Partizan pretukli Božu Kumburovića i Nebojšu Petkovića, što su zabilježile i kamere sa stadiona, što možete vidjeti i u videu dolje.

Pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine drogom i ilegalnog posjedovanja oružja.

Tko je sljedeći?

Vrijedi spomenuti da je Aleksandar Stanković nekad bio jedan od poznatijih pripadnika Delija koji je nakon toga prešao u Grobare, što je raritet u navijačkom svijetu i dokaz da se u ovoj priči radi samo i isključivo o kriminalcu, a ne o nikakvom navijaču. Jer, takvo što je nedopustivo u navijačkoj subkulturi. No, u Srbiji su takve stvari prisutne. Kao i to da su vođe navijača povezani s krim miljeom, kao što je to i poveznica u ova tri slučaja likvidacija vođa Grobara.

Stoga, srpska javnost se s razlogom pita, tko je sljedeći?

Povratak na Net.hr