BRAČNI PAR SE PRIJEVAROM UKNJIŽIO NA 137 ČESTICA: / Najprije su prisvojili 'pola' Lastova, da bi sve prodali za milijunski iznos

Image
Foto: Profimedia

Par je krivotvorio kupoprodajne ugovore te se upisao na čak 137 čestica koje je zatim prodao za 4,7 milijuna eura

10.1.2021.
20:45
Profimedia
Play logo

Dubrovačko-neretvanska policija završila je krim-istraživanje nevjerojatne imovinsko-pravne spletke na najudaljenijem našem otoku Lastovu. Naime, 61-godišnjak i 60-godišnja mu supruga, prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog dnevnika, s prijevarom su krenuli početkom 2018. godine.

Play logo

Krivotvorili su kupoprodajne ugovore, od kojih su neki i stariji od 100 godina. Naime, očuh 60-godišnjakinje bio je njihova veza s tim otokom, jer je s njenom majkom potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju u kojem se katastarske čestice, doduše, nisu spominjale. No, to ih nije spriječilo da pokušaju dokazati da je očuhova pretkinja kupovala čestice zemlje od njihovih prijašnjih vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeli su se uknjižiti na čak 137 čestica, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 22 milijuna kuna. Ali, tu nisu stali. Prodajom na prevaru dobivene zemlje zaradili su 4,7 milijuna eura. Tko zna dokad bi tako otkupljivali i preprodavali dijelove otoka, da zakonski nasljednici nisu primijetili da se nešto čudno događa, pa ih prijavili policiji. Inače, radi se o Hrvatima koji žive u Italiji.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo