DVA MILIJUNA KUNA VIŠKA / Bivša Dumbovićeva suradnica otkrila kako je izgledao rad s njim: 'U početku je bilo sve normalno, ali onda...'

Image
Foto: Nikola Cutk/PIXSELL

Kazala je kako su to prijavili kao i potpisivanje ugovora za usluge koje nisu bile planirane proračunom što zakonski nije dozvoljeno

14.6.2022.
18:20
Nikola Cutk/PIXSELL
VOYO logo

Bivši gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, uhićen je u utorak ujutro u akciji policije koja provodi pretrage na više lokacija na petrinjskom području, među ostalim i u kući bivšeg gradonačelnika.

Image
UŽIVO: VELIKA AKCIJA U PETRINJI /

Dumbović ispitan u USKOK-u, prenoćit će u ćeliji: Odluka o istražnom zatvoru u srijedu

Image
UŽIVO: VELIKA AKCIJA U PETRINJI /

Dumbović ispitan u USKOK-u, prenoćit će u ćeliji: Odluka o istražnom zatvoru u srijedu

Zamjenica gradonačelnika Darinka Dumbovića od 2013. do 2017., SDP-ova Svjetlana Lazić ispričala je za N1 kako je izgledao mandat uhićenog bivšeg gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"2013. smo išli u koaliciju s HNS-om i osvojili smo vlast u Petrinji. U početku je sve normalno funkcioniralo, ali nakon dvije godine došlo je do problema. Ne samo u funkcioniranju, Dumbović je izašao iz HNS-a, prvo je išao kao nezavisni, ali nije osvojio mandat, a potom je ušao u Reformiste i Sabor. Mi smo kao SDP 2015. ukazali na dio nepravilnosti koje smo uočili, podnijeli smo kaznenu prijavu za nesrazmjer u njegovoj imovini. Bio je nesrazmjer od nekih dva milijuna kuna", objasnila je Svjetlana Lazić.

Dumbović protiv nje podnio kaznenu prijavu

Kazala je kako su to prijavili kao i potpisivanje ugovora za usluge koje nisu bile planirane proračunom što zakonski nije dozvoljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon nekog vremena poslali smo upit je li naša prijava zaprimljena, dobili smo nekoliko dopisa da su izvidi tajni i da se ne mogu komentirati da bi 2018./2019. prijava bila odbačena. Tad je Dumbović postao saborski zastupnik kao član Reformista. Moglo se čuti o navodnim radnjama od građana Petrinje svakodnevno, pa među ostalim zašto se ne procesuiraju prijavljene stvari, ali opet u kuloarima se neslužbeno pričalo da nije u nacionalnom interesu to sad procesuirati. Podnijeli smo svu dokumentaciju uz kaznenu prijavu. Ništa nije bilo od tih prijava. Da je tada bilo sluha, da se istražilo vjerujem da do ovoga sad ne bi došlo. Neka dokaže svoju nevinost. Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže."

I ona je sama bila u sporu s Dumbovićem koji je protiv nje podnio kaznenu prijavu za pogodovanje nevjenčanom suprugu oko zemljišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je završilo odbacivanjem prijave. Ja sam privatno podnijela kaznenu prijavu protiv njega za klevetu, nagodio se jer je znao da je kriv", rekla je Lazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo