ŽITNJAK ZAVIJEN U CRNO / Baka poginule djevojčice u šoku, do riječi se teško dolazi: 'Ovu bol nitko ne može platiti...'

Ogorčeni mještani traže da se postave uspornici i videonadzor, u suprotnom najavljuju prosvjed

9.9.2023.
18:45
VOYO logo

Nakon prometne nesreće, u kojoj je 45-godišnjak teretnim automobilom u petak u 12,34 u Ulici Žitnjak naletio na dijete koje smrtno stradalo, izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena je tehnička neispravnost uređaja za kočenje, priopćila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Na Žitnjaku su i danas u nevjerici. Ogorčeni mještani traže da se postave uspornici i videonadzor, u suprotnom najavljuju prosvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šoku je i baka djevojčice s kojom su pričali novinari RTL-a Danas.

Image
NESREĆA U ZAGREBU /

Policija otkrila nove detalje tragedije na Žitnjaku: 'Kamion koji je naletio na curicu nije imao ispravne kočnice, vozač je priveden'

Image
NESREĆA U ZAGREBU /

Policija otkrila nove detalje tragedije na Žitnjaku: 'Kamion koji je naletio na curicu nije imao ispravne kočnice, vozač je priveden'

"Kao prvo ove ceste ne valjaju, kao drugo mi treptimo kad god djeca idu u školu. Što autobusi, kamioni, šleperi idu, nemaju obzira za djecom. Ovu bol nitko ne može platiti", kaže baka poginule djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač je uhićen

Teretnim automobilom marke Mitsubishi zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 45-godišnjak, koji se kretao Ulicom Žitnjak u smjeru juga, napominje PUZ i dodaje kako je za auto nakon prometne nesreće izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena tehnička neispravnost uređaja za kočenje.

PUZ ističe da se vozač na cesti koja ima po jednu prometnu traku namijenjenu za promet vozila u jednom smjeru, nije zaustavio pri susretu s autobusom kojim se prevoze djeca i koji je stajao na istočnoj kolničkoj traci dok su djeca ulazila ili izlazila iz autobusa, već je nastavio vožnju i prošao pored prometnih znakova "Stajalište autobusa" i "Obilježeni pješački prijelaz".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan je među prvima stigao na mjesto tragedije na Žitnjaku: 'Kamion ju je podvukao pod sebe i na smrt pregazio'

Obilježenom pješačkom prijelazu na koji su već stupila djeca, dodaje se u priopćenju, nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti vozilo kako bi ih propustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PUZ navodi da je vozač, ne zaustavivši vozilo ispred prijelaza, naletio na djevojčicu koja je po obilježenom pješačkom prijelazu prelazila kolnik trčeći iza zaustavljenog školskog autobusa iz kojeg je prethodno izašla.

Osumnjičeni 45-godišnji vozač uhićen je i doveden u službene prostorije te je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo