ZAOŠTRAVANJE KONKURENCIJE: / Hyundai planira na tržište lansirati sportsku verziju Elantre

Image

Hyundai namjerava preoteti pokoji postotak tržišta i konkurirati Honda Civic Si i VW Jetta GLI modelima tako što će kreirati sportsku verziju nove generacije Elantre.

2.2.2016.
15:02
VOYO logo

Nadolazeća Hyundai Elantra Sport bi, prema najavama, trebala imati 1,6-litarski turbo benzinac koji razvija oko 200 KS. za usporedbu, standardna verzija Elantra sedana ima 2,0-litarski benzinac s četiri cilindra koji razvija 147 KS. I dok će zadržati ista imena, Elantra Sport bi trebala biti na drugu platformu, čime bi mogla postati jeftinija aleternativa za Ford Focus RS.

Image

Kako piše LeftLaneNews, motor će biti upareni sa standardnim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a u ponudi će biti i poluautomatski mjenjač s dvostrukim kvačilom. Povrh svega, Hyundaijev sportaš bi trebao dobiti poboljšanu suspenziju radi boljeg upravljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Isti izvor navodi kako će Elantra sport najvjerojatnije krenuti u serijsku proizvodnju 2017. godine, a nakon što dbiju rezulate prodaje sedanske verzije. U međuvremenu ćemo Elantru Sport moći vidjeti na auto showu u Las vegasu, koji je na rasporedu krajem godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo