SLAVLJENIK

VOLKSWAGEN BULLI: Pouzdana, kvalitetna i trajna legenda proslavila je 70. rođendan

Iz Volkswagena su na pomalo neuobičajen način podsjetili da njihov legendarni model Bulli slavi 70. rođendan. Na upriličenom slavlju okupilo se društvo dugogodišnjih kupaca, prijatelja, najvećih obožavatelja, a izložena su bili i vozila pet nasljednika legende.

Podsjećajući da je Ben Pon prve skice Bullija izradio na salveti vidjevši u krugu tvornice u Wolfsburgu vozilo kojima su radnici prevozili palete, dodaje se da su pouzdani Bubini motori i mehanika zaslužni za njegovu popularnost u korištenju u gospodarskim granama nakon Drugog svjetskog rata.

Uslijedile su nove verzije svestranog vozila koji se mijenjao od kamiončića do kampera, pa čak i luksuznog busa s otvorenim krovom i 23 prozora. Popularnost je uživao kod svih tijekom svih šest generacija koje su sve imale puno toga zajedničkog: pouzdanost, jednostavnost, kvalitetu, otpornost na teret, ekonomičnost i, iznad svega, trajnost.

Kako su prolazile dekade tako se mijenjao i on i njegova imena, pa je T2 još šezdesetih dobio i panoramsko prednje staklo, potom postao ‘multipraktična i neuništiva cigla’, a s generacijom T4 i vrlo prostrano vozilo. Kao T5 oduševio je izradom, kvalitetom, dinamikom i dizajnom, a novi T6 samo je nastavak toga, automobil koji je sve te godine utjelovio u, kazuje se, novom, boljem, još sigurnijem izdanju.

Povratak na Net.hr