VREMENSKA PROGNOZA / Toplo, toplije! Sunce i visoke temperature čekaju nas cijeli vikend, negdje i do 30 stupnjeva

Danas pretežno sunčano ili vedro bit će već od jutra. Jutarnja temperatura slična današnjoj u unutrašnjosti između 5 i 10, a na Jadranu 9 i 14 Celzijevih stupnjeva uz uglavnom slab vjetar. U drugom dijelu dana temperatura će osjetno porasti i to osobito u kopnenim krajevima zemlje

5.4.2024.
6:17
VOYO logo

Sunčano, suho i iznadprosječno toplo u cijeloj zemlji čeka nas sutra, za vikend pa i veći dio idućeg tjedna.

Danas pretežno sunčano ili vedro bit će već od jutra. Jutarnja temperatura slična današnjoj u unutrašnjosti između 5 i 10, a na Jadranu 9 i 14 Celzijevih stupnjeva uz uglavnom slab vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu dana temperatura će osjetno porasti i to osobito u kopnenim krajevima zemlje. U središnjem dijelu unutrašnjosti bit će od 22 do najviše 24 Celzijeva stupnja. U Slavoniji i Baranji bit će i koji stupanj više do 25 ili 26, a ostat će također sunčano ili uz malu naoblaku i slab jugozapadni vjetar.

Image
SPEKTAKULARAN FENOMEN /

Uskoro nas čeka jedna od najuzbudljivijih pomrčina Sunca: Evo gdje će se moći gledati

Image
SPEKTAKULARAN FENOMEN /

Uskoro nas čeka jedna od najuzbudljivijih pomrčina Sunca: Evo gdje će se moći gledati

Na Jadranu pretežno sunčano ili vedro, osobito na obali i otocima, ali viša temperatura mjerit će se u Gorskom kotaru i Lici. Zbog blizine još uvijek svježeg mora bit će između 20 i 22. I ovdje obilje sunca, a vjetar sutra slab jugozapadni ili južni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas toplo, a za vikend, pogotovo u unutrašnjosti gdje će temperatura dosegnuti 30 ili čak koji stupanj više, vrlo toplo. Toplo i suho bit će i većinu idućeg tjedna, a kako sada izgleda tek u srijedu poslijepodne ili navečer čeka nas manja promjena vremena koja će malo sniziti temperaturu.

Na Jadranu također sunčano i toplo, ali ipak manje nego u unutrašnjosti. Najviša temperatura ovdje će biti oko 25 i to početkom tjedna, a od ponedjeljka će jačati jugo. Manja promjena vremena i ovdje u srijedu kad će biti pljuskova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Uskrsni vikend u znaku je i rekordnih temperatura: U Slavoniji ljetnih 28 stupnjeva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo