Predstavljen prvi model - Crobusa

Uz nazočnost visokih državnih dužnosnika, brojnih gospodarstvenika, uglednika i više od 1.

27.4.2010.
20:02
VOYO logo

Na svečanoj proslavi 30 godina rada AutoZubak je predstavio svoj novi veliki poslovni iskorak, početak proizvodnje autobusa, a uzvanicima je predstavljen i prvi model autobusa - Crobus.

Proizvodnjom prvog hrvatskog autobusa u novom mileniju (podsjetimo se, do konca prošlog stoljeća u Zagrebu su postojale čak dvije tvornice autobusa) AutoZubak domaćem i inozemnom tržištu nudi potpuni novitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međugradski autobus visoke klase, dužine 12 metara, kapaciteta 49, odnosno 51 putnika po ocjenama stručnjaka može ravnopravno stati uz bok najkvalitetnijih svjetskih marki. Autobus je napravljen na pogonskoj grupi švedske tvrtke Scania, a u proizvodnji pojedinih sklopova angažirani su domaći kooperanti i proizvođači opreme.

Kompanija u 2010. započinje proizvodnju takozvane nulte serije kojom će se optimizirati proizvod i proizvodni procesi, a već sljedeće godine planirano je puštanje u rad druge faze tvornice te nastavka proizvodnje. U iduće tri godine u proizvodnji hrvatskog autobusa AZCrobus planira zaposliti 700 djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada smo uložili 120 milijuna kuna, a do kraja 2011. godine planiramo uložiti dodatnih 100 milijuna kuna i u 2012. još dodatnih 100 milijuna kuna.U samoj tvornici planiramo zaposliti između 350 i 400 novih radnih mjesta, a kod kooperanata će se otvoriti još 300 radnih mjesta što je ukupno 700 novih radnih mjesta. Crobus je namijenjen manjim dijelom za domaće, a većim dijelom za izvozno tržište", rekao je Pavo Zubak.

Na svečanosti je predstavljena i nova usluga tvrtke kćeri AMC Auto Management Centra pod nazivom AMC asistencija. AMC Asistencija je još jedan značajan korak AMC-a na putu da postane prepoznatljiv i kvalitetan autoklub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primarna djelatnost AMC Asistencije je pružanje tehničke pomoći na cesti i na moru i organizacija prijevoza pokretnih i nepokretnih vozila u kvaru i oštećenih vozila u prometnim nezgodama na području Hrvatske i cijele Europe.

Cilj AMC Asistencije je potpuna briga za klijente i sve ostale sudionike u prometu kroz primarnu djelatnost i dodatne usluge kao što su: organizacija alternativnog prijevoza, organizacija smještaja, organizacija prijevoza ozlijeđenih osoba, savjetovanja te posebno zanimljiv program ušteda za sve članove u suradnji s mnogobrojnim partnerima iz različitih grana industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo