PITANJE KOJE SE NAMEĆE: /

Kako će reagirati osiguravateljske kuće na prognoziranu budućnost sigurnosti u prometu?

Image
3.5.2016.
13:00
VOYO logo

Situaciju je, naravno, u ovome trenutku nemoguće prenijeti i na hrvatsko tržište, a procjena stiže iz Volva koji uvjerava da su samoupravljajući automobili najvažniji napredak u sigurnosti u vožnji. Čak i u slučajevima u kojima će kontakt s drugim vozilom biti nemoguće izbjeći, on će biti ostvaren pri puno manjim brzinama u odnosu na današnje pa bi sve to trebalo rezultirati drastičnim padom cijena osiguranja za motorna vozila.

Kako će reagirati osiguravateljske kuće?

Računica kaže da bi do 2020. godine više od dvije trećine prodanih novih automobila u svijetu morali u sebi imati neku vrstu povezanosti na Internet i s drugim automobilima. Ta povezanost i uvođenje sve sofisticiranije tehnologije za pomoć vozaču u vožnji, kao i uvođenje autonomnih vozila na cestu, dovest će do znatnog povećanja sigurnosti u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje na koje osiguravateljske kuće već sigurno traže odgovor jest kako zaštiti svoj poslovni model od evidentnog urušavanja. Jer, izbjegavanje udaraca automobila u vožnji zapravo je direktan udarac na njihov business model.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo