KARAVAN I MONOVOLUMEN: /

Renault je pripremio četvrtu generaciju Scenica i novi Megane Grandtour GT

Image

Renault je za predstojeći međunarodni salon automobila u Genevi, koji se održava od 3. do 13. ožujka, pripremio dva noviteta.

25.2.2016.
13:06
VOYO logo

Potpuno novi Megane Grandtour u izvedbi GT temelji se na novoj generaciji modela Megane i odlikuje se profinjenošću i dinamičnošću. Unutrašnjost ovog karavana se može intuitivno prilagoditi i nudi čitav niz načina organizacije prtljažnika koji se odlikuje najvećom uporabnom duljinom u segmentu.

Image

Dizajn novog Meganea Grandtour spaja dinamičnost i profinjenost istaknutu kromiranim obrubima bočnih prozora i C-stupa. Liniju krova ističu anodizirani krovni nosači matirane površine (u izvedbi GT tamne metalizirane boje). Nizak profil i široki tragovi kotača ostavljaju dojam automobila čvrsto prilijepljenog za cestu. Novi Megane Grandtour sprijeda krasi prepoznatljiv svjetlosni potpis u obliku slova C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Megane Grandtour GT razvili su inženjeri odjela Renault Sport; prednji odbojnik ističe njegov sportski karakter, masku krasi mreža s uzorkom pčelinjeg saća, a široki donji usisnik zraka s obje strane uokviruju dodatni otvori za zrak. Straga novi Mégane Grandtour GT krase kromirana ispušna cijev i profilirani difuzor koji dodatno naglašavaju njegov dinamičan karakter.

Image

Ovo je prvi karavan segmenta C opremljen tehnologijom 4CONTROL. Sustav 4CONTROL posebno ugođen za novi Megane Grandtour donosi vrhunska dinamična svojstva i precizno upravljanje na zavojitim cestama, čime jamči pravi užitak u vožnji. Zahvaljujući sustavu 4CONTROL novi Megane Grandtour GT iznimno je okretan i u gradskoj vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renault je 1996. godine modelom Scenic, koji je iznjedrio tri generacije koje su se otada prodale u pet milijuna primjeraka, pokrenuo trend kompaktnih monovolumena u Europi, a sada predstavlja novi Scenic.

Image

Misao vodilja razvoja četvrte generacije modela Scenic bila je predstaviti posve novi pristup klasi kompaktnih monovolumena. Po prvi put Scenic se odlikuje trodijelnim vjetrobranskim staklom koje omogućava panoramski pogled i veću vidljivost, kao u novom Espaceu.

Novom Scenicu dinamičan izgled daju brojna posebna dizajnerska obilježja. U usporedbi s, primjerice, Scenicom 3 odlikuje se višim razmakom od tla i kraćim stražnjim prevjesom, a širi trag prednjih i stražnjih kotača ostavlja dojam iznimne stabilnosti.

Novi Scenic krasi i prepoznatljiv svjetlosni potpis prednjih svjetala u obliku slova C, koja su u bolje opremljenim inačicama izvedena u tehnologiji LED Pure Vision.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo