Ice camp - nebu pod oblacima

Visoki snježni iglui, kristalno čisti dizajnerski elementi izrađeni od leda, nesvakidašnji svjetlosni efekti - sve to na vrhu planine Kitzsteinhorn.

27.1.2010.
18:02
VOYO logo

Nakon dva mjeseca izgradnje, Volvo Ice Camp je po četvrti put otvorio svoja ledena vrata. Smješten je, ne u Švedskoj, već Austriji, na vrhu planine Kitzsteinhorn u okrugu Kaprun pored Salzburga.

Brojni posjetiteljii ceremonije otvaranja ostali su zatečeni prizorom. Dvanaest metara visoki snježni iglui, kristalno čisti dizajnerski elementi izrađeni od leda, nesvakidašnji svjetlosni efekti, savršena tehnologija, a u središtu svega na postolju od leda izložen novi Volvo C30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni posjetitelji mogu uživati u prednostima ICE CAMP sportskog programa, dok oni jačeg istraživačkog duha mogu prenoćiti na 2.500 metara nadmorske visine u jednom od sedam iglua za spavanje.

Za izgradnju nadmorski najvišeg (a vjerojatno i najimpresivnijeg) Volvo salona bilo je potrebno preko 60 tona leda, 5000 kubičnih metara snijega te nebrojeno mnogo radnih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srž 5000 kvadratnih metara velike građevine čine četiri međusobno povezana glavna iglua, koji pored salona automobila nude ledeni bar, salon za odmor i trpezariju sa dva velika ledena stola.

Nakon službene ceremonije otvaranja, posjetitelji su mogli uživati u brojnim aktivnostima. Oni hrabriji penjali su se na specijalni ledeni toranj, dokazivali svoje freestyle sposobnosti u snježnom parku, ili su se pridružili freeride obilasku kroz prirodu, ali uz prethodno pohađanje sigurnosne radionice na temu opasnosti od lavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i uvijek kada je u pitanju Volvo, sve se radilo uz moto "Sigurnost na prvom mjestu". Prekrasan sunčani dan i udobne salonske fotelje bile su dovoljan razlog da se mnogi opuste na sunčanoj terasi, gdje su uz uglađene DJ tonove uživali u jedinstvenoj panorami planine Kitzsteinhorn.

I dok su dnevni posjetitelji morali napustiti planinu s prvim naznakama moći, oni koji su se odlučili na noćenje uživali su u prigodnom večernjem programu, grupnom seminaru o streličarstvu i Tatar's Hat večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji su se poslije večere poželjeli prošetati, imali su priliku posjetiti vidikovac, odakle su se mogli diviti pogledu na dolinu i jezero Zeller pod kristalno čistim nebom.

Gosti su također uživali u plesu i zabavi u ledenom baru te novoj sauni s pogledom na glečer Kitzsteinhorn. Tamo su se mogli ugrijati prije ušuškavanja u krzno soba, kako bi okončali dan prepun novih iskustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće jutro novi sloj snijega izvukao je goste iz njihovih arktičkih vreća za spavanje na prigodni ski obilazak, te je tako započeo još jedan dan u Volvo Ice campu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo