FOTO: / Ovo je nova, dotjerana Mazda2

Udobnija, opremljenija te još ekološkija i štedljivija, dotjerana Mazda2 želi nametnuti Mazdinu strategiju i u nižoj klasi i biti najbolji među non-premium modelima.

5.11.2010.
18:00
VOYO logo

Nakon nešto više od tri godine došlo je vrijeme za dotjerivanje, no s obzirom na uspjeh prvobitnog koncepta, ovaj puta nije bilo potrebe za revolucijom, već su samo dorađeni detalji gdje je bilo prostora za poboljšanja.

Izvana su prvo uočljivi nova prednja maska i odbojnik, s naglašenijim peterokutnim prorezom za zrak, kao kod ostalih aktualnih Mazdinih modela. Nov je i dizajn naplataka, odnosno ukrasnih poklopaca kotača, a raspoložive su i dvije nove boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veće promjene vidljive su u unutrašnjosti: novi dizajn instrumentne ploče, nove obloge, novi prekidači, redizajnirani pretinac ispred suvozača, nove presvlake sjedala...

Sveukupno, vozačko okruženje sada djeluje skuplje i finije, a većoj udobnosti pridonose i bolja zvučna izolacija te nijansu mekše podešen ovjes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotjerani su i pogonski agregati, čiji ispuh sada zadovoljava strogu EuroV normu, a zahvaljući prije svega novom proračunu mjenjača, prosječna potrošnja 1,3-litrenih benzinaca (sa 75 ili 84 KS) sada iznosi samo 5,1 l/100 km.

Novost u ponudi je kombinacija 1,5-litrenog benzinca sa 102 KS i automatskog mjenjača, a isti motor s ručnim mjenjačem namijenjen je raskošno opremljenoj sportskoj inačici GTA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ponuda počinje izvedbom 1.3i CE Plus za 102.490 kuna, koja za mjerila klase nudi bogat osnovni paket. Serijski dolaze ABS, šest zračnih jastuka, klima-uređaj, središnje daljinsko zaključavanje, električni podizači prednjih stakala, električno namjestivi, grijani i preklopivi vanjski retrovizori, CD-radio i putno računalo, da spomenemo samo ono najvažnije.

Vrh ponude je već spomenuta Mazda2 1.5i GTA za 119.190 kuna, koja osim veće snage i boljih performansi, među ostalim donosi grijana prednja sjedala, tempomat, senzore za kišu i svjetlo te sportski optički paket sa 16-colnim aluminijskim naplacima, aerodinamičkim pragovima i stražnjim krovnim spoilerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj dodajmo da sve Mazde2 od sada serijski dolaze s jamstvom od 5 godina ili 150.000 km.

Napore Mazdinih inženjera prepoznao je međunarodni žiri stručnjaka, dodijelivši Mazdi2 u proljeće 2008. titulu Svjetskog auta godine, veliko finale nakon brojnih pobjeda na nacionalnim izborima. Tržište je reagiralo još i prije, stvorivši za malu Mazdu redove čekanja u gotovo svakoj zemlji gdje se prodavala. Zahvaljujući skladnom dizajnu, hvaljenim voznim osobinama i povjerenju u japansku kvalitetu, Mazda2 nametnula se kao primamljiva alternativa među gradskim automobilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo