KIA IMA NOVOST

DUŠA OD 200 KONJSKIH SNAGA: Kia predstavlja Soul Exclaim snage kakvu zaslužuje

Premda to neće utjecati na često osporavan izgled Soula, Kia je potvrdila dobre vijesti za model kojeg će predstaviti na nadolazećem salonu automobila u Los Angelesu.

Prevedeno, Soul Exclaim stiže sa 4-cilndarskim 1,6-litrenim turbobenzinskim motorom s direktnim ubrizgavanjem goriva (T-GDI) koji će uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem sa dvije spojke razvijati 201 konjski snagu i prebacivati ju na prednju osovinu vozila. Povećanje je to od 40 KS u odnosu na dosadašnji 2,0-litreni motor te bi Soul s mjesta do 100 km/h sada trebao stizati za 7,5 sekundi.

Dobio je najsnažniji Soul i nove 18-inčne aluminijske felge, a osvježeno je njegovo lice kromom okvira maske hladnjaka motora i redizajniranim prednjim branikom. Uz nekoliko crvenom bojom istaknutih detalja na samoj karoseriji, uočljiv je i dvostruki završetak ispušnog sustava, također kromiran.

Model za 2017. ponešto je izmijenjen i u interijeru, a to se prvenstveno odnosi na kožom presvučeni upravljač ravnog donjeg dijela i gumb za pokretanje automobila kompatibilnog s Android Auto i Apple CarPlay aplikacijama. Uz doplatu je moguće dobiti i 8-inčni zaslon multimedijskog sustava kao i 315-vatni Harman Kardon premium audio sustav sa osam zvučnika.

Povratak na Net.hr