PREDSTAVLJANJE U GENEVI

BUDUĆNOST NIKAD NIJE BILA UZBUDLJIVIJA: Otkriven još jedan detalj o spektakularnoj Rimčevoj jurilici

Rimac dosad nije mnogo otkrivao o novom uratku, no očekuje se da će nadmašiti svojeg prethodnika, a moguće i Teslin Roadster.

Na Facebook stranici Rimac Automobili objavljen je još jedan teaser uoči sutrašnjeg službenog predstavljanje na auto showu u Genevi. Nakon što je ranije danas otkriveno da će novi Rimčev bolid imati 1914 konjskih snaga, u ponedjeljak navečer je objavljeno da će ova spektakularna jurilica od 0-60 mph (96,5 km/h) ubrzavati za samo 1.85 sekundi.

“Budućnost nikad nije bila uzbudljivija. The Rimac C_Two dolazi sutra u 14:30 sati”, stoji u opisu videa.

Nadmašit će Teslin Roadster?

Rimac dosad nije mnogo otkrivao o novom uratku, no očekuje se da će nadmašiti svojeg prethodnika, a moguće i Teslin Roadster. Već ranije Autocar je ustvrdio da je napravljen pomak u kapacitetu baterije koji će iznositi 120 kWh što bi trebalo značiti i veći doseg u odnosu na Concept_One (90 kWh, doseg 350 km). Također, očekuje se i razina autonomije 4 što bi trebalo značiti da je automobil sposoban za vožnju bez pomoći vozača koji, ipak, zbog nužde i dalje mora sjediti iza upravljača.

MATE RIMAC OBJAVIO NOVI TEASER UOČI PREDSTAVLJANJA: Spektakularan novi bolid imat će 1914 konjskih snaga

Prostraniji od modela Concept-One?

Pisalo se tada i da će nadolazeći električni hiperautomobil imati isti DNK kao i Concept_One, ali će od njega biti prostraniji. Navodno je i dalje riječ o dvosjedu, a tvrtka ne planira proizvodnju modela s četirima sjedalima. No track i spider izvedbu nije nerealno očekivati.

Povratak na Net.hr