MALO DRUGAČIJA JURILICA

POMOGLE BI I DJEDU BOŽIĆNJAKU: Nissan preradio 370Z Roadster u saonice iz snova

Salon automobila u Chicagu održava se od 10. do 19. veljače

Temeljitom preradom modela 370Z Roadster Nissan je dobio konceptno vozilo koje će izložiti na salonu automobila u Chicagu, a konačni proizvod koji se krije iza naziva 370Zki zapravo su motorne saonice koje pokreće snaga 3.7-litrenog V6 motora uparenog sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem koji razvija snagu od 332 KS.

“Nissan 370Zki nastavlja našu tradiciju predstavljanja maštovitih koncepata zimskih vozila na ovaj auto show. S obzirom na natjecateljsko nasljeđe modela Z, nama se 370Zki učinio kao prirodna kombinacija”, pojasnili su iz Nissana što su napravili.

Bilo je tu posla

A napravili su, da maksimalno pojednostavimo priču, sljedeće – umjesto prednjih kotača stavljene su skije, a umjesto stražnjih gusjenice.

Sve se dogodilo tek nakon uklanjanja pogonskog sustava i dorade stražnjeg dijela (zbog visine gusjenica), a treba reći i da su saonice u odnosu na original podignutije od tla za 7,5 cm. Tvorničke kočnice, uz dorade, zadržane su u ovom vozilu kojem je modificiran trebao biti i ispušni sustav. Kao i prednji ovjes. Promjene su zahvatile i ugradnju motora i prijenosa, ugradili su se adapteri za skretanje skija itd, itd.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr