CHIRIBOO / U Hrvatskoj pokrenuta digitalna platforma za prodaju automobila: 'Sve informacije na dlanu, a da ne morate ustati iz kreveta'

Image
Foto: PR

Chiriboo tim u Petom Kupeu u Zagrebu predstavio svoju novu inovativnu platformu koja će zasigurno promijeniti način prezentiranja, izbora i kupovine novih automobila.

26.1.2023.
16:08
PR
VOYO logo

Ova sjajna inovacija virtualni je multi-brand salon automobila i služi korisnicima 24 sata na dan! Chiriboo svojim posjetiteljima omogućuje kompletnu ponudu novih automobila iz ponude automobilskih trgovaca u Hrvatskoj te automobila na lageru, a trgovcima omogućava pristup informiranim i zainteresiranim kupcima novih automobila.

Image
PARIŠKI CHIC NA NAŠIM CESTAMA /

Vozila sam luksuznu marku auta koja je tek stigla u Hrvatsku: Ovaj francuski crossover nudi sasvim drugačije iskustvo

Image
PARIŠKI CHIC NA NAŠIM CESTAMA /

Vozila sam luksuznu marku auta koja je tek stigla u Hrvatsku: Ovaj francuski crossover nudi sasvim drugačije iskustvo

Nakon prve, testne faze koja će trajati okvirno mjesec dana i za vrijeme koje platforma neće biti dostupna širokoj javnosti već samo profesionalcima iz automobilske industrije, platforma će se otvoriti cjelokupnoj javnosti s funkcionalnostima dio kojih do sada još nije bio viđen na tržištu. U toj će fazi posjetitelji platforme moći prikupljati i adresirane ponude trgovaca automobila prema svojem izboru i preferencijama kao i ponude drugih usluga poput financiranja, osiguranja ili najma vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitate se odakle ideja za ovakvu aplikaciju?

"Umjesto obilaženja auto-kuća, skupljanja ponuda za željeno vozilo, trošenje vremena i novca, Chiriboo vam sve informacije nudi na dlanu, a da pri tom ne morate ustati iz kreveta. Nit vodilja bila je sve korisne informacije smjestiti unutar jedne platforme", rekao je Juraj Šebalj, najbolji hrvatski automobilist u posljednjih 20 godina, uspješni poduzetnik i popularni automobilski novinar, ujedno i član najužeg tima koji je osmislio i razvio novu platformu koja bi mogla postati „game-changer“ na tržištu prodaje automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/eda59d64-9d88-11ed-8678-f69cfb5957fb/original

Chiriboo i njegove funkcionalnosti

Chiriboo je jedini on-line cjenik svih novih automobila dostupnih na hrvatskom tržištu, uvijek točan i permanentno ažuriran, kojeg pogoni vlastita ChiriBase sveobuhvatna baza podataka koju je razvio vrijedni tim Chiriboo analitičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chiriboo je i jedino mjesto gdje su sve karakteristike automobila opisane istim jezikom, tako da ih je moguće jednostavno međusobno uspoređivati prema različitim kriterijima. Osim toga, za većinu automobila je moguće pregledati recenzije i testove koje su napravili novinari eksperti, predvođeni Jurajem Šebaljem. Na Chiriboo-u odjednom možete vidjeti sve prodajne akcije, a partneri platforme mogu izlagati svoja odmah dostupna vozila za potencijalne kupce, korisnike Chiriboo platforme. Chiriboo je virtualna adresa koje će spajati svoje korisnike s trgovcima automobila, auto kućama, financijskim servisima, osiguravateljima, a ponuda će se neprestano širiti na sve domene mobilnosti.

Chiriboo web i mobilna aplikacija u prvoj će fazi nuditi pojedine funkcionalnosti za efikasnu pretragu automobila. U potragu za automobilima korisnik će moći krenuti na više načina i iz više smjerova, npr. upisivanjem pojma po kojem će sustav pretraživati bazu vozila na početnoj stranici Chiriboo, poput svima dobro poznatog Google pretraživača. Upisom ključne riječi koja sadrži naziv marke, modela ili izvedbe (verzije), sustav pokazuje sve poveznice koje je pronašao u bazi vozila. Pored toga naprednija pretraživanja omogućiti će Tražilica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražilica

Ovaj alat je konzola za filtriranje i sortiranje podataka na kojoj će korisnik moći odabirom različitih kriterija potrage sužavati svoj odabir, kao npr. odabirom cjenovnih razreda, vrste karoserije, tipa goriva, snage motora, veličine prtljažnika, performansi, potrošnje, emisije itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je tvoj tip vozila?

Slijedeći je alat koji omogućava pretragu. Korisnici će moći brzo odabirati automobile sličnih vozila grupirane prema veličini i namjeni. Segmenti se razlikuju prema siluetama tipičnih vozila predstavnika pojedinog segmenta. Korisnik platforme ne treba biti ekspert da bi jednostavno i brzo pronašao za sebe najbolju kategoriju unutar koje se nalaze svi modeli automobila sličnih karakteristika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedilica

Nakon što korisnik suzi svoj izbor, odabrani automobil moći će uspoređivati s dva druga automobila, prema odabiru samog korisnika ili prema sugestijama Chiriboo-a!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svakom se pojedinom automobilu Chiriboo nudi set od preko 100 najvažnijih informacija podijeljenih u sljedeće grupe: tehnički podaci, udobnost i sigurnost, zabava i povezivost, dimenzije i masa, performanse i ekologija.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/edb55790-9d88-11ed-b205-32e6b0d1ef72/original

Kalkulator financiranja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada korisnik odabere automobil, njegova se cijena automatski unosi u Kalkulator financiranja koji, prema zadanim parametrima izračunava mjesečnu ratu kredita ili leasinga. Korisnik može sam mijenjati pojedine parametre: period financiranja i učešće i dobiti izračune iznosa mjesečne rate. Ili može krenuti putem ciljane rate, pa će mu kalkulator sam izračunati ostale parametre financijskog
aranžmana. Za svako odabrano vozilo korisnik može zatražiti ponudu financiranja i osiguranja.

Jedinstven doživljaj pregleda automobila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki odabrani automobil koji vizualiziramo korisnicima platforme pored fotografije ima i jedinstveni 3D render sastavljen od preko 60 fotografija vozila snimljenih iz svih kutova, koji se može rotirati za 360 stupnjeva kako bi se dobio najbolji pogled iz svih perspektiva. Na prikazu vozila mogu se mijenjati boje i naplatci koji su preslike u originalno raspoloživih boja i uzoraka proizvođača vozila.

Uskoro će biti moguće pregledavati i unutrašnjosti vozila kako bi se maksimizirao doživljaj i što vjernije korisnicima približilo vozila koje ih zanimaju, bez potrebe odlazaka u salone automobila. Odabirom svakog pojedinog modela vozila, korisnici mogu pregledavati i sve raspoložive verzije istoga, razvrstane po cijenama i paketima opreme, te im je omogućeno na jednom mjestu direktno uspoređivanje specifikacija za svaku pojedinu verziju odabranog modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada korisnik odabere pojedini automobil, u posebnoj sekciji automatski će se prikazati i dostupne recenzije te ostali medijski materijali vezani uz odabrani model.

Poslovni ciljevi Chiriboo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrditi i razvijati potpuno novo digitalno iskustvo kupovine automobila u Hrvatskoj. Želimo efikasno povezivati sve salone automobila na jednom mjestu, te omogućiti kupcima automobila da na jednom mjestu pregledavaju, uspoređuju i odabiru vozila svih marki. Pored toga želimo korisnicima osigurati najbolje uvjete kupnje, financiranja i povezanih usluga na najjednostavniji i potpuno digitalizirani način, praktički od kuće. Pored toga želimo etablirati Chiriboo kao brand kako bi se omogućila buduća ekspanzija poslovnog modela na druga tržišta, do kraja godine na regiju, a nakon toga šire.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/edac3d22-9d88-11ed-a183-32e04c3867ce/original

Tko sve stoji iza ovog projekta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juraj Šebalj, najbolji hrvatski automobilist u posljednjih 20 godina, deseterostruki relijaški prvak Hrvatske, uspješni poduzetnik i popularni automobilski novinar.

Darin Janković, automobilski stručnjak s 30 godina iskustva, ex direktor JATO Dynamicsa, bivši
automobilski novinar (glavni urednik HR izdanja magazina "auto motor und sport"), Izvršni direktor
Chiriboo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanislav Janjac, iskusni IT menadžer i poduzetnik s međunarodnim iskustvom u području integracije IT sustava, u projektu Chiriboo zadužen za nadzor razvoja platforme i njenih funkcionalnosti.

Mladen Herceg, ekspert u području voznih parkova i leasing industriji, CEO mobilityONE specijaliziranih rješenja za flotni menadžment, u projektu Chiriboo odgovoran za idejna rješenja, te koordinaciju rada partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Škrtić, IT menadžer, CTO mobilityONE s dugogodišnjim iskustvom u bankarskom sektoru, a u razvoju platforme Chiriboo zaslužan je za osmišljavanje i digitalizaciju poslovnog procesa, te njegovu implementaciju, projektiranje baze podataka, te projekt management.

Marko Stojaković, ekspert s iskustvom rada u međunarodnim financijskim tvrtkama i leasing industriji, direktor prodaje mobilityONE, u projektu Chiriboo odgovoran za investicije, financije i partnerstva, te razvoj komercijalnih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurica Perić, glavni developer platforme Chiriboo i voditelj razvojnog tima.

Tomislav Vukojević, glavni dizajner platforme Chiriboo, te ostali vrijedni članovi tima analitičara, dizajnera i podrške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo