VIDEO: Peugeot 208 T16 do stotke ubrzava za 1.8 sekundi!

Francuski proizvođač objavio je tehničke pojedinosti modela s kojim će se natjecati na Pikes Peaku.

Peugeot je konačno objavio tehničke pojedinosti modela 208 T16 Pikes Peak s kojim će se natjecati na ovogodišnjem, 41. izdanju najpoznatije brdske utrke na svijetu Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC), piše autoholik.net.

Za početak, automobil pokreće 3.2-litreni V6 motor koji uz pomoć dva turbo punjača razvija nevjerojatnih 875 KS i 882 Nm okretnog momenta te ih prenosi na sva četiri kotača putem 6-stupanjskog sekvencijalnog mjenjača s ručicama na upravljaču.

Pogonski agregat smješten je na samoj sredini ove 4.5-metarske ‘beštije’ radi bolje raspodjele mase, koja je laganom gradnjom (cjevasta šasija, karbonska karoserija) svedena na perolakih 875 kilograma.
Ne treba biti vrstan matematičar da bi se izračunalo kako ubojiti 208 T16 Pikes Peak raspolaže s magičnim omjerom mase vozila i snage motora od 1 kg/KS, što mu omogućava performanse dostojne bolida Formule 1.

Automobil, naime, prema tvrdnjama francuskog proizvođača, s mjesta do 100 km/h ubrzava za nevjerojatnih 1.8 sekundi, do 200 km/h za 4.8 sekundi, dok mu za postizanje brzine od 240 km/h treba samo 7 sekundi. Respect!

Dodajmo još kako se ‘Pug’ oslanja na 18-colne magenzijske naplatke presvučene Michelinovim gumama iza kojih se kriju ventilirani karbonski diskovi promjera 380 mm sprijeda i 355 mm straga.

Više:
autoholik.net

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr