'BOLNICA' U REPREZENTACIJI / Dalić pronašao 'vatrogasca' za gašenje gorućeg problema: Ovo je Hrvatska kakvu nikad niste vidjeli

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Zlatko Dalić ne pokazuje nikakvu paniku u situaciji kad ima dosta problema s ozljedama, posebno u napadačkom dijelu. Petar Musa i Josip Brekalo trebali bi činiti novi napadački 'trojac', uz Marija Pašalića desno

11.10.2023.
8:15
Jurica Galoić/Pixsell
VOYO logo

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ključna je utakmica u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2024. Suparnik izabranicima Zlatka Dalića je Turska na Opus Areni u Osijeku. Vatreni su smješteni u skupinu D i nakon 4 odigrane utakmice imaju skor od tri pobjede uz neodlučan ishod, 10 bodova i 9-1 gol razliku. Vodeći su i suvereno koračaju prema Njemačkoj. Međutim, na svakom putu ima trnja, prepreka, a Zlatko Dalić našao se pred preprekom i nastoji je zaobići. Naime, prava bolnica vlada u reprezentaciji.

Vojo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Prokletstvo

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada od 20.00 samo na stream platformi Voyo

Zvuči kao neko prokletstvo, kletva onih zločestih, demonskih sila, zla kob ako vam je draže, da su u istom času odsutni i krila i napadači i Perišićeva alternacija iz Katra na lijevom krilu. Baš se pogodilo sve ono loše što se moglo, posebno u ofenzivnom dijelu momčadi koji je razoren...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Zadnji je otpao još jedan napadač, Andrej Kramarić, megabitan igrač koji zabija onda kad treba. On se, ovog puta, nažalost, vratio u Hoffenhaim liječiti rupturu mišića. Nema kraja lošim vijestima za Zlatka Dalića, kojem je napadački problem eskalirao. No, čovjeka za gašenje pronašao je u vatrogascu Petru Musi. Dalić nije pokazivao nikakvu paniku, nego je donio riješenje i potegao jedini logični potez.

Image
ODRŽANA JE PRESICA /

Dalić: 'Imamo velike probleme u napadu, ali i obrani, a oko Livaje se neću zamarati, trošiti puno riječi i energije'

Image
ODRŽANA JE PRESICA /

Dalić: 'Imamo velike probleme u napadu, ali i obrani, a oko Livaje se neću zamarati, trošiti puno riječi i energije'

Bruno Petković i Josip Juranović trenirali su jučer po posebnom programu i konkuriraju više za Wales u nedjelju nego za Tursku u četvrtak. Ranije su otpali Ivan Perišić i Luka Ivanušec, a nema ni Mislava Oršića, alternacije Perišića protiv Maroka u utakmici za treću poziciju na Mundijalu, nogometaša koji da je zdrav i u formi, jako bi dobro došao. Marko Livaja u nedjelju se putem Instagrama oprostio od nacionalnog dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Novi napadački trojac

Jasno je, stoga, kako ćemo protiv Turske gledati jednu drugačiju Hrvatsku, posebno u napadačkom trojcu. Josip Brekalo će uskočiti na lijevo krilo, špica će biti spomenuti Musa, a desno će priliku vrebati i iz drugog plana opasan biti Mario Pašalić. Vezni red činit će zvjezdani tercet - Kovačić - Modrić - Brozović.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijevi bek je Borna Barišić. Stoperski par će činiti Gvardiol - Šutalo, iako i Šutalo ima nekih problemčića. Desno će biti Josip Stanišić. Livaković će biti na golu. Od Muse i Brekala se očekuju velike stvari. Josip Brekalo posljednji je put igrao za Hrvatsku na Stade de Franceu 13. lipnja 2022. u Ligi nacija, kad su Vatreni pobijedili po prvi put Francuze 1-0. Tada je bio jedan od najzapaženijih igrača Dalićeve momčadi. To mu je ujedno bila i posljednja utakmica za Hrvatsku...

Brekalo je nekad definitivno bio "in", čovjek za kojeg se predviđalo da će biti bitna karika nacionalne vrste na SP-u, a sad je dobio priliku povratiti svoj reprezentativni status, jer na muci se poznaju junaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Brekalo je nekad Daliću bio itekako bitan

Ako se sjećate, u jednom trenutku Josip Brekalo je bio Daliću itekako bitan, igrao je u 27 od 28 utakmica nacionalne vrste, a ukupno ima 33 odigrana susreta za Hrvatsku uz 4 gola. Ove sezone, Brekalo je na jednom golu za Fiorentinu. Zabio je prošle nedjelje u 3-1 (1-1) gostujućoj pobjedi protiv aktualnog talijanskog prvaka Napolija, u susretu 8. kola Serie A. Brekalu je to bio prvi gol za Fiorentinu i prvi gol u službenim utakmicama nakon svibnja prošle godine, kad je zabio za Torino u utakmici protiv Verone. Brekalo je postigao prvi pogodak na utakmici u 7. minuti kada je snažnim udarcem iskosa s desne strane provukao loptu kroz noge Mereta. Nakon ubačaja s desne strane Bonaventura je pogodio vratnicu, a lopta se odbila u noge Josipu Brekalu, koji je bio na lijevoj strani.

Musa je za Benficu zabio 4 gola

On je bio u nemogućoj poziciji, u mrtvom kutu, ali je sjajno uspio progurati loptu kroz noge Mereta za vodstvo svoje momčadi. Brekalo je burno proslavio gol, vidjelo se kakav mu je teret pao sa srca. OVDJE možete vidjeti majstoriju Josipa Brekala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brekalo je ove sezone skupio 517 minuta u 9 susreta. Što se tiče Petra Muse, on je u tekućoj sezoni na 4 gola uz jednu asistenciju za Benficu u svim natjecanjima, a ovo mu je prilika samo takva. Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Musa ima dosad 501 minutu u 10 susreta u kojima je nastupio.

Mogući sastav Hrvatske za Tursku: Livaković; Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić; Kovačić, Modrić; Brozović, Pašalić, Brekalo; Musa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo