NOVI UDAR BOŽE PETROVA NA HDZ I PLENKOVIĆA: / 'Ja sam čist pred Bogom i narodom, a premijer laže! Saucha? Neka to Plenković objasni'

Image
Foto: N1

Božo Petrov obratio se javnosti nakon što je podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora

4.5.2017.
16:40
N1
VOYO logo

"Moja dužnost kao predsjednika Sabora bila je zaštititi dostojanstvo i rad ove instituice i to sam radio do zadnjeg trena. Dugo su se potrudili Plenković i HDZ da pokušaju ovu institiciju pretvoriti u političko tezgarenje. Prije svega jer im je trebalo 75, 76 ruku da zaštite nekog gazdu. Za mene je gazda samo hrvatski narod koji nam je dao povjerenje," oštar je bio Petrov.

Image
PETROV PODNIO OSTAVKU! /

'Plenković nema politički legimitet voditi Vladu. Jedino rješenje su izbori'

Image
PETROV PODNIO OSTAVKU! /

'Plenković nema politički legimitet voditi Vladu. Jedino rješenje su izbori'

"HDZ su od ovoga svega pokušali napraviti cirkus. U tome ja ne želim sudjelovati. Danas građanima mora biti jasno kakvog premijera imaju. Premijera kojemu je svejedno vode li Ministarstva ministri ili državni tajnici. Premijera koji laže i kaže da ima većinu, pa kaže da nema, pa danas kaže da je to svejedno. Bitna mu je moć da se zaštite svi oni koji su sudjelovali u stvarima oko Agrokora," ponavlja sada već bivši predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću vas danas upozoriti i na glasovanje o HNB-u, gdje su svi koji su glasovali, osim zastupnika Mosta i malog broja drugih zastupnika, glasali protiv toga da državna revizija ima pravo ući u sve institucije. Danas su HDZ-ovci pokazali da ne žele reviziju u HNB-u. Onda se zna čije su oni sluge, čiji su poslušnici i tko je njihov gazda", rekao je.

"Mogu samo reći da se osjećam čist pred Bogom i narodom", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam čist, a oni su pokazali da im nije bitna volja građana ni demokratski principi", dodaje Petrov.

"Njima je jako bitno da prebrode do drugog kruga izbora, bit će još onih koji će pretrčati u njihov tabor. I zato im je bilo bitno da uzurpiraju Sabor. Ja u toj tragikomediji neću sudjelovati", rekao je Petrov, te komentirao one koji su u zadnji čas promijenili stav:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte glasovanje danas, pogledajte koji su saborski zastupnici danas glasovali da se zaštiti sve ono što se događalo oko Agrokora, pogledajte što su ranije govorili, pogledajte promjene zadnja 24 sata", rekao je Petrov, ne želeći nagađati što je prevagnulo kod bivšeg SDP-ovca Tomislava Sauche koji je glasao protiv opoziva.

"Neka Plenković komentira njegov potez", rekao je Petrov, ponavljajući kako premijer više nema legitimitet i kako su izbori jedino pošteno rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo