ŠEKS OTKRIO ŠTO DALJE: / 'To je jedini logični sljedeći potez koji treba povući'

Image
4.5.2017.
14:58
VOYO logo

'Ministar Marić je ostao, predsjednik Sabora je dao ostavku i to je jedini logični sljedeći potez koji treba povući', kazao je Šeks, prenosi N1.

Dodao je i da se parlamentarna većina testira i utvrđuje, kao što je iznio i predsjednik Ustavnog suda, u postupku povjerenju ili nepovjerenju Vladi ili pojedinim članovima, odnosno u posebnom postupku koji je predviđen Zakonom o Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sljedeća sjednica iza lokalnih izbora'

'Izjava Bože Petrova je čista politička izjava koja nije utemeljena niti na Ustavu, niti na zakonu, niti na Poslovniku i treba naći političke odgovornosti kod svih političkih aktera da se ova situacija prevlada. Bilo bi najuputnije da se ova sjednica zaključi i da se sljedeću zakaže za iza lokalnih izbora. Vlada fukcionira i tu treba staviti točku na i', rekao je Šeks te dodao da 'postoji odredba da ako je predsjednik Sabora spriječen da predsjeda sjednicom da onda stupa na njegovo mjesto potpredsjednik Sabotra izabran iz paralamentarne većine.

'Tri su birana iz redova parlamentarne većine, koja je postojala u vrijeme kada su oni birani i sasvim je legitimno i u skladu s Poslovnikom da jedan od njih poput akademika Reinera zasjedne privremeno u stolicu i sada treba ako bude razuma i pameti da se dogovore sve stranke kako naći izlaz iz ove situacije', rekao je Šeks, kojeg se u javnosti u zadnje vrijeme često opisuju kao jednog od političkih mentora premijera Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'OK je da Reiner privremeno sjedne u fotelju'

Na pitanje kako je HDZ-ov Željko Reiner mogao preuzeti predsjedanje sjednicom nakon Petrovljeve ostavke Šeks je rekao da prema saborskom Poslovniku u slučaju da je predsjednik spriječen na njegovo mjesto stupa potpredsjednik Sabora izabran iz parlamenetarne većine.

"Tri su birana iz redova parlamentarne većine, koja je postojala u vrijeme kada su oni birani i sasvim je legitimno i u skladu s Poslovnikom da jedan od njih poput akademika Reinera zasjedne privremeno u tu stolicu...', ponovio je Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo