PETROV PODNIO OSTAVKU! / 'Plenković nema politički legimitet voditi Vladu. Jedino rješenje su izbori'

Image
4.5.2017.
14:10
VOYO logo

"Želim se obratiti građanima i građankama, glasovanje o ministru Mariću je pokazalo da nemamo većinu u Saboru i da imamo krizu vlasti. Krizu je izazvao premijer Plenković koji štiti ministra Marića. Stao je u zaštitu svega spomenutog u Agrokoru. Plenković nema politički legimitet voditi Vladu jer nema dovoljan broj zastupnika. Vlada je krnja", rekao je Petrov.

Naglasio je da zbog zaštite digniteta Sabora želi pokazati odgovornost te da se zbog toga odlučio dati ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glasovanje o Zdravku Mariću jedan je od najtužnijih dana u Saboru, gdje su narušeni svi moralni i demokratski principi, a otvorilo se pitanje političkih pritisaka za ostvarivanje političkih interesa", rekao je Petrov.

"Ne mogu više obnašati ovu časnu dužnost i mislim da su jedino rješenje novi izbori što je i volja građana. Hvala vam. Zahvaljujem i građanima na povjerenju. Nastavit ću se i dalje boriti za interese hrvatskih građana u kojem neće biti kulta velikog vođe", zaključio je Petrov i zaradio pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovo mjesto je zasjeo Željko Reiner, no SDP-ov Peđa Grbin odmah mu je prigovorio što je zasjeo u fotelju predsjednika Sabora, rekavši mu da nema nikakvo pravo sjediti na tom mjestu.

"Nemamo parlamentarnu većinu i vi niste potpredsjednik Sabora. Dignite se iz stolice u kojoj sjedite protiv zakona", rekao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo glasovanja o tome da li postoji većina u Saboru ili ne nego se danas glasovalo o povjerenju ministru Mariću", odgovorio mu je Reiner.

"Sjeo sam se ovdje samo da predložim stanku od 30 minuta i da se onda opet nađemo i raspravimo", kazao je Reiner. Grbin je prihvatio prijedlog da se odredi stanka od pola sata. Petrov je ovim potezom izbjegao izglasavanje svoga nepovjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O NOVOJ KRIZI U VLADI ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo