TVRDE DA SU OTKRILI TAJNI KOD SKRIVEN U BIBLIJI: / 'Razbili smo šifru, jedno proročanstvo već se ispunilo!'

Image

Stručnjaci koji se već dugo bave izučavanjem Biblije, tvrde kako su otkrili tajni kod u toj knjizi te dokazali da se jedno proračanstvo već ispunilo

5.2.2019.
19:15
VOYO logo

4. studenog 1995. godine, na kraju skupa potpore mirovnom sporazumu između Izraela i Palestine, ubijen je izraelski premijer Yitzhak Rabin. Stradao je od ruke ultranacionalista Yigala Amira, koji se radikalno protivio Rabinovoj inicijativi i potpisivanju Sporazuma iz Osla. Prema novoj teoriji iznesenoj u dokumentarcu "Bible Conspiracy", taj atentat predstavlja ispunjeno proročanstvo koje su pronašli u skrivenom kodu u Bibliji.

Novinar Michael Drosnin, te tri židovska matematičara Doron Witztum, Eliyahu Rip i Yoav Rosenburg tvrde da su u Bibliji pronašli skriveni kod koji dokazuje da se, u slučaju atentata na Rabina, radi o božjem djelu, javlja Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Biblijski kod je jedno od najnevjerojatnijih otkrića u povijesti čovječanstva. Izgleda da je u strukturi Biblije skriveno proročanstvo koje smo sada otrkili uz pomoć računala. Uz pomoć napredne matematike tekst se može čitati na više načina. Ako odaberemo jednaku udaljenost između slova, ne računajući razmake, vidjet ćemo da piše - Yithzak Rabin, ubojica koji će ubiti, Amir i 5756 - što je hebrejski ekvivalent 1995. godini", tvrde u doumentarcu.

No, kao i na svaku sličnu teoriju, ubrzo su došle brojne kritike, a problem je u tome što nema puno religijski objektivnih matematičara koji bi se uhvatili u koštac s time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među kritkama su uglavnom navodi kako svatko može vidjeti ono što želi zato što ima toliko puno slova, a tvrde i kako se događalo da ljudi u potpunosti izmisle neku priču i onda, koristeći isti kod, pronađu dokaze za izmišljenu priču u Bibliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo