ZADATAK ZA ŠKOLARCE U SRBIJI TOTALNO ZBUNIO INTERNET: / Klinci danas ovako uče zbrajati? 'Tuga za naučiti i razumjeti'

Roditelji se žale kako ni sami ne razumiju ovakav sistem zbrajanja

25.9.2020.
20:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbrajanje i oduzimanje prvo je što smo naučili iz matematike u osnovnoj školi. Nema tu velike filozofije, mislite - ove operacije od pamtivijeka se izvode na isti način. E, pa vremena su se promijenila i današnji klinci to uče drugačije.

Postupak zbrajanja koji je posljednjih dana zbunio ljude u regiji, a koji uče osnovci u Srbiji, izgleda ovako:

Jeste li i vi tako učili?

Primjer je podijelio jedan otac, ali nije dugo prošlo, a javili su se i brojni roditelji sa sličnim primjerima. I dok neki smatraju kako je ovaj novi sistem zbrajanja sasvim logičan, drugi tvrde da se djeca tako zbunjuju.

"Ma i nas su učili posebno desetice i jedinice da zbrajamo, tako nekako. Samo, bilo je baš jako davno pa smo možda zaboravili... Ali sjećam se da smo i mi morali razdvajati. Kao da razumijemo što je što, pa smo se tek onda prebacili na ovu metodu potpisivanja", komentirao je jedan od tviteraša.

Rasprava na Twitteru

"Pa to što ih uče je upravo mentalni proces kojim zbrajamo u glavi", "Svi smo tako učili u drugom razredu i u tom uzrastu je to logično, ali zapamtimo samo metodu iz starijih razreda", "Lijevo je način na koji se najlakše i najbrže zbraja bez olovke i papira. Bez obzira na učenje u školi, tijekom života većina nesvjesno zbraja na takav način", slažu se neki.

Ipak, ima i roditelja koji se žale kako ni sami ne razumiju ovo. "Ja sam imao problem prije par dana kada sam sinčiću trebao objasniti ovo! Ajde to smo nekako i savladali, ali sljedeća lekcija je bila 52-27. E, to je tek tuga bila za naučiti i razumjeti. I za njega i za mene", priznao je jedan tata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali