[VIDEO] ZAŠTIĆENA POZERICA IZ PODMORJA: / Glavata želva u šibenskom moru baš voli kameru

Image
Foto: screenshot YouTube/Morski.hr

Vjerojatno je riječ o istoj jedinici, što znači dobroj staroj znanici ljubitelja podmorja

19.6.2020.
12:37
screenshot YouTube/Morski.hr
VOYO logo

Glavata želva, rijetka i zaštićena kornjača opet je glavna zvijezda objektiva podmorske kamere koja je smještena na dno mora kod Marinske, ispred Šibenika. Kako piše Morski.hr, vjerojatno je riječ o istoj jedinici, što znači dobroj staroj znanici ljubitelja podmorja koja otprilike u ovo doba godine skoro uvijek navrati kako bi "proslavila" rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To joj je četvrti rođendan otkako je ekipa iz udruge Šibenik Meteo, skupa sa Zavodom za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković, uz novčanu pomoć Turističke zajednice Grada Šibenika, postavila kameru koja snima u realnom vremenu. To znači da se uživo može vidjeti što se događa u tom dijelu podmorja.

Kamera je postavljena na pet metara dubine i do sada je zabilježila zaista živopisne scene poput gofova u lovu, oradu koja je ispred objektiva napala muzgavca ili pak kormorana koji je zaronio na dno tijekom svog ribolova. Kada padne mrak, upali se svjetlo podmorske kamere pa oni koji žele pratiti što se događa to mogu činiti i noću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se pred kamerama usred noći pojavila želva koja baš kao da rado voli pozirati, piše Morski.hr. Osim ove zaštićene kornjače, tu su i mnogi drugi morski junaci koje možete pratiti bilo kada - i danju i noću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo