SVE JE TO BILO NORMALNO / Što bi današnje djevojke rekle na ovo? Oglas otkrio kako su Hrvati tražili supruge prije samo 90 godina

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Je li mu se koja javila ili je uzalud skupljao za prsten, ne znamo

7.6.2023.
11:01
Ivica Galović/Pixsell
Play logo

Listopad je 1933. godine. Valjalo se ženiti, ali ljubav je tu bila manje važna. Da ne kažemo u trećem planu. Drugačije su mnogi tada gledali na brakove, na to su ih tjerale i ondašnje prilike, a to nam je upravo potvrdio i oglas nekog muškarca.

"Radi ženidbe tražim seljačku djevojku s mirazom u gotovini od osam do deset tisuća dinara radi proširenja svog posjeda", objavio je u listu "Jugoslavenska Sloga" na petoj stranici novina taj "udvarač".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Je li mu se koja javila ili je uzalud skupljao za prsten, ne znamo, ali zato znamo ovakvi "uleti" najvjerojatnije ne bi prošli u 2023. godini te vas savjetujemo da ni ne pokušavate tako pristupati djevojkama tijekom posjeta noćnim klubovima ili na Tinderu.

Image
ŽELI MEDENOG MEDU /

Ova damica više ne želi biti samica: Ako imate pivski trbuščić, jedan važan uvjet ste već ispunili

Premda veze i danas neminovno uz sebe nose note ekonomskih zajednica, vremena su se ipak prilično promijenila, i to u samo devedeset godina, što je na vremenskoj crti svemira tek kap u moru.

U svakom slučaju, podsjećamo da je povodom Međunarodnog tjedna arhiva 2023., u dvorani Državnog arhiva u Slavonskom Brodu u utorak otvorena vrlo zanimljiva izložba naziva "Sve dam – samo da prodam!" autora Mislava Radoševića i Joakima Čičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke od izloženih oglasa naći ćete u sljedećem članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo