Gotovo svatko danas ima mobitel s dobrom kamerom i može fotografirati što poželi. Tako je i ovom gospodinu u zrelim godinama palo na pamet u svoju privatnu kolekciju uvrstiti djevojke u kupaćim kostimima koje je ugledao na bazenu, međutim one mu nisu ostale dužne.

Svjedoči tome video koji je na TikToku objavila 18-godišnja Amerikanka Mai Pham.

Ona i njezine prijateljice primijetile su što se zbiva, te su se vrlo hrabro odlučile suprotstaviti tom muškarcu.

Prišle su i od njega zatražile da obriše njihove fotografije, što je on naposljetku i učinio iako je isprva poricao čin.

Snimka je u samo tri dana skupila preko pet milijuna pregleda, a u komentarima se povela rasprava u koju bismo trebali uključiti pravne stručnjake.

Naime, rijetko je koji građanin u potpunosti upućen što može učiniti u takvim slučajevima, koje su mu opcije, što u tom trenutku može učiniti policija, ali i smije li uzvratiti objavom na društvenim mrežama poput ovih djevojaka.

(Izvor Wikipedia) U Hrvatskoj je od 2013. godine uveden je zakon koji je regulirao pojavu javnog sramoćenja i sada je postoji kao posebeno kazneno djelo u kaznenom zakonu Republike Hrvatske.

Ovaj posebna uredba zakon se kasnije promjenila 2020. godini, kada je obrisan kao poseban čin te je spojen s kaznenim djelom uvrede i klevete. U Hrvatskoj sljedeće je regulirano kroz Krazneni Zakon kroz 14. glavu - kaznena dijela protiv privatnosti, i 15. glavu - kaznena dijela protiv časti i ugleda.