Play ponuda

OKRET I TRK / Stablo kao stablo? Nažalost, mnogi ni u prirode ne uoče opasnost dok ne bude prekasno

Image

Niti jedna vrsta otrovnica u u Sjedinjenim Američkim Državama ne zadaje toliko ugriza poput bakrenjača

24.5.2023.
13:00
Play ponuda

Fotografija nije novijeg datuma. Viđali smo je i ranije na društvenim mrežama, ali u srijedu je iznova postala viralna na Redditu.

Uglavnom, zaslužila je da se iznova napiše poneka riječ o njoj jer svjedoči tome da čovjek ponekad ne vidi opasnost čak ni kada mu se nalazi ispred očiju.

shimmer fallback
shimmer fallback

Je li vam uvećana verzija pomogla da na fotografiji ugledate zmije? Vjerojatno jest. Ali pitanje je koliko ste ih primijetili. Jednu, dvije, možda više njih?

Da bi ova priča bila time jezivija, prikazuje takozvane bakrenjače (neslužbeni naziv), otrovnice koje će često ugristi ako se na njih nagazi ili ih se slučajno dotakne.

Dapače, sudeći prema članku iz National Geographica, niti jedna vrsta otrovnica ne zadaje toliko ugriza koliko bakrenjače, djelomice i zato što su rasprostranjene i mnogobrojne.

Bakrenjače su neke od češće viđenih sjevernoameričkih zmija, ali dobra vijest kaže da je njihov otrov relativno blag i vrlo rijetko koban za ljude. Najveću opasnost predstavljaju po djecu, starije osobe i ljude oslabljenih imuniteta.

Opisan naziv su dobile po bakrenocrvenim glavama, a pripadaju rodu agkistrodon contortrix, odnosno jamičarkama. Obično se hrane miševima i drugim glodavcima, ali napadaju i male ptice, guštere te žabe.

Nego, sada kada ste naučili ponešto o njima, jeste li pronašli na fotografiji i preostale? Odlično se igraju skrivača...

"Te zmije su prvakinje kamuflaže. Odrastao sam u Georgiji i još uvijek me ponekad iznenade. Neke izgledaju poput novog novčića, a neki poput lišća oko njih", upozorio je jedan od korisnika Reddita.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda