RODITELJI IZ PODRAVINE ODREKLI SE VLASTITOG SINA PREKO NOVINA: / 'Slomljeni smo. On i snaha za nas više ne postoje!'

Ističu da su mu od malih nogu omogućili su sve što je poželio, a u ranoj mladosti počelo je njegovo nesnošljivo ponašanje prema njima

18.3.2021.
11:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina kod Koprivnice odlučili su se javno, "preko novina", odreći svog 45-godišnjeg sina. Kako navode za Podravski list, sin već četiri godine nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli izbjegavati kontakte s njima, odlučili su staru narodnu izreku "odreći ću te se preko novina“ pretvoriti u djelo.

"Javno se odričemo našeg sina i on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno 'izbriše' kao naš sin", kažu Krunoslava i Franjo.

Ističu da su mu od malih nogu omogućili su sve što je poželio, a u ranoj mladosti počelo je njegovo nesnošljivo ponašanje prema njima.

"Još dok je bio student znao nas je vrijeđati, i to pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo dok je trebao novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo za 360 stupnjeva i postajao je sve gori i gori", žali se Krunoslava.

'Vrijeđao nas je'

Svaki poziv u posljednje četiri godine, dodaje ona, završavao je teškim sinovim uvredama, a kad bi god došli k njemu, zajedno sa snahom činio je sve što je mogao kako ne bi vidjela unuke.

"Unuci nas obožavaju jer smo ih svugdje vodili i uživali su u druženjima s nama. Sin i snaha čak su izmislili da mi živimo u Americi pa su nas i na taj način pokušali odvojiti od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije nazvao, a dosta često nije se javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala plakati po cijeli dan", kaže majka.

Sad kad više nemaju novca, dodaje Krunoslava, i kad bi se sin trebao ponekad pobrinuti za njih, on ih izbjegava.

Sin: 'Ma, to je smiješno'

"Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreći sina i snahe."

Novinari Podravskog kontaktirali su i sina koji nije želio previše komentirati postupak svojih roditelja:

"Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan uz navode mojih roditelja je suvišan", kaže on.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali