PRVO DETONIRAJU, A ONDA SE RASPITUJU: / Policija raznijela 'sumnjivi auto', a onda su shvatili svoju grešku

Policija u Workingtonu u engleskoj raznijela je 'sumnjivo vozilo' koje je ispred stanice parkirao – policajac. Plavci za incident krive 'grešku u internoj komunikaciji' i ispričali su se vlasniku.

6.2.2017.
9:26
AFP, MEHMET OZER
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stručnjaci za uklanjanje bombi blokirali u ceste i okolne zgrade te obavili kontroliranu eksploziju nakon što je ispred policijske postaje Workington uočena Vauxhall Corsa bez nadzora", piše BBC.

Tek nakon eksplozije policija je shvatila da je vozilo parkirao njihov kolega koji je pomagao vlasniku kojem je pozlilo.

Policija je objasnila da se noćna smjena zabrinula zbog "sumnjivih predmeta" u vozilu, za koje se na kraju nije ni saznalo što su bili, a sve zbog "interne komunikacijske pogreške", piše Telegraph.

Prvo raznijeli auto pa ga na miru pretražili

"Zbog interne komunikacijske pogreške, službenici koji se bave incidentom nisu bili svjesni toga i njihove akcije su provedene, uz glavni prioritet – sigurnost javnosti", kaže glasnogovornik policije. "Nakon kontrolirane eksplozije, vozilo je pretraženo i sumnje su negirane".

Inspektorca Ashley Bennett kaže da je policija kontaktirala vlasnika vozila ispričala se te dodala da će incident istražii.

"Kontaktirali smo vlasnika vozila, objasnili mu situaciju i ispričali se," rekla je. "Policija će istražiti ovaj incident i uzeti u obzir sve saznanja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali