Na Njuškalu je osvanuo oglas za prodaju stana u Zvonimirovoj ulicu, u centru Zagreba, površine 14 metara kvadratnih. Za njega se traži 424.124 kune (56.000 eura), što iznosi otprilike 4.000 eura o kvadratu.

U oglasu stoji da se garsonijera nalazi na prvom katu stambene zgrade, a sastoji se od manje kuhinje, kupaone s wc-om i dnevnim boravkom te da je adaptirana 2015. godine.

Oglas je izazvao veliko zanimanje javnosti, a u samo nekoliko sati pogledalo ga više od 6.000 ljudi. Agent koji ga je objavio za 24 sata objasnio je zašto cijena ovog stančića odskače od prosječne.

Stan se gleda kao investicija

Rekao je da prodavatelj stan prvenstveno promatra kao investiciju te po njegovoj računici, za otprilike 13 godina, potencijalnom kupcu počeo bi se vraćati uloženi novac.

"Svatko ima svoju računicu i svaka nekretnina ima svog kupca. Ovo je stan-investicija koja se može u kratkom roku isplatiti. U Zvonimirovoj ulici trenutno na prodaji ima stanova koje je potrebno u cijelosti adaptirati kojima su cijene po kvadratu od 1.800 do 2.000 eura. Adaptirani, bolji stanovi prodaju se po cijeni do dvije i pol tisuće eura po kvadratu, no radi se o većim stanovima", kazao je agent.

On tvrdi kako se, ako se u obzir uzme dnevni najam, za ovaj stan može dobiti 30-ak eura za noćenje, a u vrijeme adventskih mjeseci i više.