Od hrenovke nitko nije stradao, a ka' će, ne zna se

Ako ste ljubitelj hrenovki trebali biste biti na oprezu. U SAD-u potrošači upravo u pakiranjima hrenovki najčešće nalaze različita strana tijela – od kukaca do žileta.

7.9.2011.
11:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američki ured za poljoprivredu između 2007. i 2009. zaprimio je niz pritužbi zbog sadržaja paketića hrenovki, a ti 'tajni' spisi tek su nedavno izašli u javnost.

Čak 64 pritužbe potrošača u dvije godine stigle su na adresu spomenutog ureda, javlja The Local.

U pakiranjima popularnih američkih hotdogova pronađeni su različiti predmeti, poput flastera, gumenih rukavica, pa čak i metalnih kolutova, a neki su među svojim hrenovkama pronalazili i različite insekte od kojih većina nije nikad identificirana.

U većini ovih slučajeva ured za poljoprivredu o incidentu bi samo obavijestio proizvođača, no kada bi se u hrenovkama pronašli neki opasniji predmeti, poput žileta ili oštrih komada plastike, u priču bi se umiješala i policija.

Srećom, dosad nitko od hrenovki nije stradao, a i proizvođači istih, zbog neobičnih predmeta u pakiranjima, nisu imali većih problema.

Iako možda zvuči strašno kada se pogleda što se može naći u jednoj običnoj hrenovki ili pakiranju istih, činjenica je da se radi o zanemarivom postotku, jer se u SAD-u godišnje proizvede 20 milijardi hrenovki.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali