BIZARNA OBAVIJEST NA GRANICI / Norvežani zabranili uriniranje u smjeru Rusije: Novčana kazna nije mala - čak 290 eura!

Image
Foto: Shutterstock

Norveški zakon propisuje da je zabranjeno 'neprimjereno ponašanje na granici prema susjednoj državi ili njezinim vlastima'

27.8.2021.
12:43
Shutterstock
VOYO logo

Na norveško-ruskoj granici osvanula je nova obavijest, koju su postavile nepoznate osobe, namijenjena turistima ili nepristojnima da je zabranjeno urinirati u smjeru Rusije, pod prijetnjom visoke novčane kazne.

Natpis na engleskom, postavljen na obali rijeke koja razdvaja Norvešku i Rusiju, poziva da se "ne piški u smjeru Rusije" i nalazi se tik pored službenog znaka koji obavještava da je mjesto pod video-nadzorom norveške pogranične straže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavijest su sigurno postavile dobronamjerne osobe kako bi upozorile ljude u prolazu da se ne ponašaju neprimjereno", rekao je norveški graničar Jens-Arne Høilund, potvrdivši informaciju objavljenu na portalu Barents Observer.

Prijestup se kažnjava s 290 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedeni zbog bacanja kamenja

Lokacija, popularna među turistima, nalazi se na obalama rijeke Jakobselve, odakle se lako vidi Rusija.

Norveški zakon propisuje da je zabranjeno "neprimjereno ponašanje na granici prema susjednoj državi ili njezinim vlastima". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barents Observer navodi da su norveški pogranični čuvari prije nekoliko godina priveli četvero ljudi koji su bacali kamenje u smjeru Rusije, a prošle zime jedna žena koju su snimile kamere dobila je kaznu od 8000 norveških kruna jer je pružila lijevu ruku preko granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo