PRAVI SREĆKOVIĆI / Nisu imali pojma što su posadili, danas im za samo jedan plod nude oko 1700 kuna

Muškarci posjeduju čak 150 stabala, ali samo četiri u ovom trenutku nose plodove

24.6.2021.
7:14
Shutterstock

Rani i Sankalp Parihar, dvojica mladića iz Jabalpura, sve donedavno nisu imali pojma pojmastog što su to posadili, a ispostavilo se da su pukom igrom slučaja došli do sjemena miyazaki manga.

Naime, tamo još 2017. godine, pokušali su nabaviti sjeme rijetkog kokosa, ali im je nekakav tip uvalio mango za koji im danas kupci nude vrtoglave iznose.

"Prve plodove smo ubrali 2020. godine, ali tada nismo imali pojma što smo točno držali u rukama. Naravno, shvatili smo da je u pitanju mango, ali bio nam je nekako neobičan, posve drugačiji", ispričao je uvodu Sankalp Parihar i otkrio što je nastalo jednom nakon što je plod identificiran:

"Čim se pročulo što posjedujemo, počeli su nas potkradati, u samo jednoj noći smo ostali bez 14 plodova, ali smo uspjeli spasiti stabla. Danas naše imanje čuva devet pasa kako nikome više ne bi palo na pamet prići", dodao je.

Ove godine im je neimenovani biznismen za samo jedan plod ponudio oko 1700 kuna, dok im je neki draguljar iz Mumbaija poručio da će platiti koliko traže, da cijena nije u pitanju.

Treći muškarac je, pak, najavio da će otkupiti čak 289 plodova (tržišna vrijednost kilograma se procjenjuje na 23 tisuće kuna).

"Odlučili smo se da ipak nećemo prodavati, da ćemo plodove iskoristiti kako bismo dobili još stabala", naglasio je Sankalp Parihar, pa otkrio da u ovom trenutku posjeduju 150 stabala od kojih samo četiri zasad nose plodove.

Od miyazaki manga, kojemu je potrebna vruća klima i puno sunca, skuplji je još jedino noor jahan mango.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen