Play ponuda

NIKOME NIJE JASNO KAKO: / Tri mjeseca živio na aerodromu jer ga je zbog covida bilo strah vratiti se kući

Image

Muškarac je zaposlenicima pokazao iskaznicu operativnog menadžera koji je prijavio njezin nestanak krajem listopada

19.1.2021.
22:53
Play ponuda

Aditya Udai Singh, 33-godišnjak iz Kalifornije, koji se "zbog covida bojao vratiti kući" tri mjeseca je živio u čikaškoj zračnoj luci O'Hare. U subotu je uhićen i optužen za lažno predstavljanje u ograničenom prostoru zračne luke te za krađu manju od 500 dolara, piše CNN.

Singh se već idućeg dana pojavio pred sudom, gdje su tužitelji otkrili da je u zračnu luku stigao još 19. listopada prošle godine. Tamo je neotkriveno živio do uhićenja 16. siječnja.

Uhićen je nakon što su mu prišla dvojica zaposlenika United Airlinesa i pitali ga za identifikacijsku ispravu. Singh tvrdi da im je pokazao aerodromsku iskaznicu operativnog menadžera koji je njezin nestanak prijavio krajem listopada.

Pomoćnica državnog odvjetnika Kathleen Hagerty na sudu je rekla da je muškarac tvrdi da se "zbog covida bojao vratiti kući" i da su mu drugi putnici davali hranu.

Inače, Singh dolazi iz Los Angelesa i dosad nije imao kriminalni dosje. Određena mu je jamčevina od tisuću dolara, uz uvjet da više nikada ne ulazi u zračnu luku O'Hare, jednu od najprometnijih zračnih luka na svijetu kroz koju je prije pandemije koronavirusa godišnje u prosjeku prošlo 84,6 milijuna putnika.

Play ponuda
Play ponuda