Salt Bae, pravim imenom Nusret Gökçe, turski je mesar i kuhar koji je postao planetarno popularan doslovce preko noći. Međunarodnu je slavu postigao 2017. godine kada je njegov način začinjavanja mesa postao viralan na društvenim mrežama, a njegovi se memeovi dijele i dan danas. Nadimak Salt Bae dobio je zbog pokreta kojim soli steak nakon što ga stručno izreže.
Restoran Nusr-Et u londonu
Nusret trenutno ima 17 restorana diljem svijeta, a njegovoj je franšizi restorana Nusr-Et uručena zlatna karta kako bi se opravdalo naplaćivanje pretjeranih cijena za "zlatne odreske".
Muškarac po imenu Jamz podijelio je na Twitteru da je večerao u restoranu Salt Bae's, Nusr-Et Steakhouse u Londonu, čija je ukupna cijena bila 1812 funti (što je otprilike 15.897 kuna). Ne čudi stoga da je ovaj muškarac ostao bez teksta nakon što je dobio račun na kojem je bio vrtoglavi iznos.
Na društvenim su mrežama ljudi bili iznenađeni cijenom i obeshrabrili su druge da posjete restoran, piše 9gag.
Ranije ove godine detaljno je stigla potvrda iz njegovog restorana Nusr-Et u Miamiju koja je kružila Twitterom, čime je Salt Bae stekla još neku viralnu slavu, iako iz daleko manje šarmantnog razloga. Za šest gostiju, ukupan iznos dosegao je 6.228,05 USD (39.891,33 kuna), otprilike 1.038 USD (6650 kuna) po osobi.
Otvaranje Nusretova restorana u Londonu ranije se dugo očekivalo. Primijećen je kako reže meso za kupce u svom novootvorenom londonskom restoranu, gdje posebni sadržaji uključuju biftek Golden Giant Tomahwak za 1450 funti (otprilike 12.721,00 kn), Golden Giant Striplion za 1350 funti (otprilike 11.843,79 kn) i Golden Kafes za 500 funti (otprilike 4386 kuna).