Jedan je redditovac iz Hrvatske postavio jednostavno pitanje – imaju li svi dvije odvojene kategorije odjeće, jednu za „po kući“ i drugu „za van“, te je li to stvar odgoja ili imaju neki druge razloge.

U zanimljivoj raspravi, mnogi su istaknuli kako je to definitvno stvar odgoja, još iz školskih dana, a drugi su tu dodali i treću kategoriju – radna odjeća za prljave poslove. Bilo je i onih koji su spomenuli i četvrtu kategoriju „ona svečana odjeća iz mračnog kuta ormara“, kao i onih koji izdvajaju odjeću za posao u zasebnu kategoriju.

Većina uz estetske krijterije i društvene norme, navode i higijenu kao glavni razlog „kao što ne bih išla van u papučama a po kući hodala u cipelama, tako ne bih u robi za van bila po doma“, a tu je, naravno i udobnost. Pritom se izdvajaju HRRedditovke: „Kad dođem doma i skinem grudnjak, to je bolje nego 'ono'.

Traperice preneudobne za po doma

I dok se mnogi razlikuju u detaljima, primjerice nekima su traperice odjeća za po doma dok je drugima to preneudobno, nekima je trenirka prihvatljiva za izlazak, trećima je iznošenost glavni kriterij po kojem dijele odjeću, temeljnu razliku najbolje je opisao i najbolje ocijenjeni komentar:

"Da nosim robu za po kući vani ljudi bi mi davali kusur iz pekare. Očito negdje griješim jer para nemam." A kasnije je dodao i crnohumornu šalu na vlastiti račun: "4 sata nakon pisanja ovog komentara sam dobio otkaz, zna se koja taktika je na pomolu."