PONAŠANJE U JAVNOM WC-U: / Dajte tampon, upozorite da nema papira i NIKAD se nemojte smijati prdežu

Image
Foto: Thinkstock
9.7.2015.
16:01
Thinkstock
VOYO logo

Nakon objavljivanja pitanja "Kako se ponašati u javnom wc-u?" na AskReddit, stotine žena u svojim su komentarima pokušale na njega odgovoriti, piše Daily Mail.

Dok je pitanje 'što učiniti kada poprskate dasku dok piškite' tek spomenuto, većina komentara zadržala se na temama nevezanih uz očuvanje sanitarija čistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od pravila s kojima se složilo najviše korisnica jest kako je neprihvatljivo dopustiti ženi - čak i nepoznatoj - da izađe iz toaleta s nekim garderobnim problemom.

"Ako vidite ženu kojoj je suknja zapela za donje rublje, morate ju upozoriti prije nego što napusti toalet, čak iako ju ne poznajete", napisala je jedna korisnica. Druga se složila s njom, dodavši da to važi i za toaletni papir zalijepljen za cipelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UVIJEK pomozite u nevolji

"Uvijek upozorite druge cure kada u wc-u nema toaletnog papira ili kada je wc popišan", složile su se mnoge 'sestre'.

Kao najvažnije pravilo navele su sljedeće: nikad nemojte oklijevati u davanju higijenskih potrepština ženi u potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock

"Ako vas netko zamoli za tampon ili uložak, dajte. Svaka se žena našla u takvoj situaciji - i užasno je", savjetovala je jedna mudra žena, dodavši: "Ne postoji ništa gore nego raditi 'lažni' uložak od toaletnog papira"

Poštujte tuđu privatnost

No, nisu svi savjeti vezani uz prijateljstvo i pomaganje u nevolji. Neke su korisnice istaknule važnost privatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravite se da ne čujete popratne prdeže tijekom piškenja", napisala je jedna žena, a druga je objasnila da vam se katkad "toliko piški da se jednostavno ne možete kontrolirati."

Jedna korisnica upozorila je na nepristojnost virenja, čak i kada samo želite provjeriti je li kabina slobodna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druge su napomenule da, iako u javnim wc-ima ima više kabina, nekim djevojkama jednostavno treba privatnost da obave nuždu.

Image
Foto: Thinkstock

Osim pilinga, pomoći će vam i malo ružine vode ili maska od meda. Razna istraživanja navode njihove protuupalne učinke i svojstva.

"Ako uđete u kabinu i shvatite da žena u kabini pokraj vas ne radi ništa, vjerojatno mora kakati, pa brzo obavite što imate i napustite wc jer očito ne može obaviti nuždu dok ste vi tamo", napisala je jedna dušebrižnica. Druga se složila, dodavši: "Ako primijetite da je nekoj ženi neugodno obaviti nuždu dok ste vi u prostoriji, uključite sušilo za ruke kako ne biste čuli slučajne zvukove koje bi mogla ispustiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ovo nije ženska solidarnost, ne znamo što jest.

Daily Mail/Webcafe.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo