Na oglasniku Njuškalo ovih se dana pojavio prekrasan stan na prodaju u zagrebačkome naselju Kajzerica. Riječ je o lijepom dijelu grada, i stan izgleda predivno (75 kvadrata), ali postoji jadan "manji" problem. Zasad ga možete dobiti smo pola.

U uređenje uloženo otprilike 30 tisuća eura

Prenosimo u nastavku što je, između ostaloga, napomenuo njegov (su)vlasnik.

"Potpuno je namješten i u mirnoj je ulici. Prolaze samo oni koji tu stanuju ili idu u školu. Točno je na sredini kvarta, pa se ne čuju vlakovi, a niti konji s Hipodroma. Ima i parkirno mjesto, a mjesto se zasad ne naplaćuje.

Tu su i dva ograđena dvorišta koja se zaključavaju, u jednom je roštilj, a u drugom hladovina za sjedenje.

Stan je namješten u potpunosti, a samo za uređenje tog stana plaćeno je otprilike 30 tisuća eura. Mi smo prvi vlasnici i prodajemo stan zbog selidbe u drugi grad.

Stan je održavan i vrlo uredan, nema nikakvih oštećenja, baš kao niti zgrada nakon ovog zemljotresa".

Zvuči zasad krasno, zar ne? Ali tu na red dolazi i spomenuti problem.

"Prodajem samo 50% suvlasništva. Na nekretnini postoji sudski spor za drugu polovinu koji se vodi već petnaest godina. I vjerojatno će se voditi još toliko sudeći po brzini našeg pravosuđa. Tko kupi ovu polovinu, prodat će mu se druga također vrlo povoljno, 20% ispod tržišne cijene ako uspijemo u sudskom sporu.

'Nije za svakoga'

Znači, vodi se spor za drugu polovinu, a ova je 100% sigurna. Ova nekretnina nije za svakoga, odnosno za neuke ljude, već samo za one koji znaju da je ovo potpuno u redu i žele riješiti svoje stambeno pitanje vrlo povoljno jer će biti sami u cijelom stanu (znači, koriste cijeli stan, a plaćate samo pola) do rješenja sudskog spora", stoji u tom posve neobičnom oglasu.

Vlasnik je na kraju napomenuo da je u cijenu uračunata odvjetnička naknada i zamolio samo za ozbiljne ponude, bez poziva šaljivaca, nevjernih Toma ili provokatora.

Zainteresirani? Cijena je 492.287 kuna.