"Moja majka je našla ovo na kuhinjskom podu ovo jutro. Jedan je još živ. Zna li itko što je to? Nikki je prestravljena i tjednima će imati noćne more", napisao je uz video krajnje bizarnih stvorenja od kojih se jedno i miče.

Video je brzo postao viralan a korisnici su u šoku. uz one koji se zgražaju nad prilično odvratnim prizorom, utoliko odvratnijim ukoliko ih netko drži, bilo je i onih koji su predlagali riješenje. "Okej, vrijeme je za zapaliti kuću".

Opasne ličinke, prevara, ili nešto treće?

No za video su se zainteresirali i znanstvenici. Entomolozi su ispočetka nagađali kako je riječ o crvenorepim crvima, ličinkima pršilica, koji mogu biti i opasni za ljude ako ih se proguta. Iako je teško vidjeti iz snimke, te ličinke su uglavnom veće pa su neki tvrdili i kako je riječ o čistoj prevari.

Za sada najbolje objašnjenje, ali nipošto konačno, ponudili su entomolozi iz novozelandske agencije za biološku sigurnost. Oni pretpostavljaju kako je riječ o nogama moljca, dok je ostatak tijela vjerojatno pojela mačka.

"Nagađaju kako je nešto, vjerojatno mačka, pojelo ostatak tijela malo nego što ih gospođa pronašla, a to bi objasnilo i zašto se neke još trzaju", ističu.