NARODNA 'MEDICINA' / Jer čemu otići k liječniku kad susjedova baka zna: Zagurao je jegulju u guzu jer je čuo da to pomaže pri zatvoru

Samo pokušajte zamisliti izraze lica liječnika kada su na pacijentu obavili CT

30.7.2021.
10:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Voljeli bismo vam reći da je ovo izmišljena vijest, da priča nema veze sa stvarnošću, ali nažalost tome nije tako. Baš kao što ste pročitali u naslovu, ima ljudi koji su još uvijek skloniji vjerovati "narodnoj medicini", pa i bez obzira koliko rješenja bila suluda.

A jedan neimenovani Kinez iz Taizhoua doista je prije nekoliko dana zagurao azijsku močvarnu jegulju u rektum, što je naravno uzrokovalo tolike bolove da je naposljetku popustio i pohitao u bolnicu.

Tamo su liječnici popadali od šoka tijekom kompjuterizirane tomografije (CT) jer je jegulja dospjela u trbušnu šupljinu, a putem su shvatili i to da ga je ta riba i koji put ugrizla za debelo crijevo.

Životinja dužine dvadesetak centimetara naposljetku je izvađena s pomoću kirurškoga zahvata, a nesretniku je život spašen unatoč tome što je praktički bilo pitanje sata kada će doći do još težih komplikacija.

Ovako je samo stigao u patnji, a liječnicima je priznao da je duže vrijeme bolovao od konstipacije i da je poslušao savjet nekakvog nadriliječnika koji mu je preporučio guranje jegulje u rektum.

Prema njegovoj recepturi, ribu je samo malo trebalo gurnuti, valjda da izvidi situaciju, ali je nesretniku iskliznula iz ruke i otišla svojim putem koji, vjerujemo, nema potrebe opisivati.

Ako još uvijek mislite da se samo s vama šalimo na posve bizaran način, televizijski prilog kineske agencije Sina o tom slučaju možete pogledati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali