JEDNOM KAD VIDITE, NEMA NATRAG: / Pazite što se dogodi s Australijom kad na karti povučete jednu jedinu crtu

Sudeći prema komentarima, baš nitko dosad ovo nije primijetio

31.7.2020.
7:16
shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Znate li one stvari koje, jednom kada ih uočite, više ih ne možete ne vidjeti? E, upravo se Twitterom širi jedna takva fora i unaprijed vas upozoravamo - Australiju na zemljovidu više nikad nećete gledati istim očima!

Okomita crta mijenja sve

Australija - kontinent otok, zemlja klokana, koala, ljubitelja piva, hrvatskih i srpskih iseljenika - egzotični raj i nedosanjani san brojnih Balkanaca koji bi rado napustili svoju domovinu u potrazi za nekim ljepšim i poštenijim mjestom za život.

Mnogo bi se još moglo reći o Australiji, ali malo tko zna da, ako povučete vertikalnu crtu po sredini ovoga kontinenta na karti, na lijevoj strani vidjet ćete profil psa, a na desnoj profil mačke. Zanimljivo, zar ne?

Australija je dom mačkopasa

"Australija je dom mačkopasa. Ovo više ne mogu ne vidjeti", stoji na Twitter profilu Interesting Maps, gdje je objavljena ova neobična iluzija, koju, sudeći prema komentarima, nitko dosad nije primijetio.

Neki su se prisjetili sličnoga štosa sa zemljovidom, koji je donedavno zabavljao javnost - kada se uokviri cijeli svijet na karti, izgleda kao mačić koji se igra Australijom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali