Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Svaštara /

Jaja kuhana u mokraći dječaka kineska su delicija

S obzirom da je ionako većina stvari koje koristimo u svakodnevnom životu kineske proizvodnje, ne bi nas začudilo niti da ovaj kineski recept postane dio naših prehrambenih običaja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Specijalitet koji je naročito popularan u provinciji Zhejiang priprema se tako da se jaja kuhaju u mokraći dječaka starosti do 10 godina.

'Njihovu mokraću svakodnevno prikupljaju u školama i u posudama ih dostavljaju u restoran', objašnjava Lu Ming, glavni kuhar.

'Jaja se zatim kuhaju u urinu, prvo s ljuskom, a nakon toga i bez ljuske. Tek tada su spremna za konzumiranje. Jelo je ukusno i zdravo, a pomaže pri koncentraciji, liječi groznicu i daje energiju', dodaje iskusni kuhar.

Iako je jelo lokalna delicija, Ming se nada proširiti ovaj tradicionalni recept i dodati jelo dugom popisu kineskih izvoznih proizvoda.

'Trenutačno pokušamo pokrenuti izvoz, jer želimo da i ostatak svijeta uživa u ukusnoj kineskoj kuhinji', zaključuje Ming, a mi se pitamo nije li sve ovo samo jedna obična kineska spačka kojom žele nasamariti sve one koji naivno usvajaju svaki čudni običaj kao nešto posebno i egzotično.

Još neobične hrane: arti-201012270376006 arti-201102140600006

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike