TRAKAVICA TRAJALA DESETLJEĆIMA / I beskrajni sudski procesi ipak nekad završe: Čak 23 godine uspijevao je izbjeći deložaciju. No, više neće...

21.9.2021.
7:15
Google Maps street view
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Amerikanac koji je 23 godine ilegalno živio u kući u New Yorku za koju nije otplatio hipoteku, ipak će se morati iseliti, piše NY Post.

Sudac je prošlog tjedna odlučio da 52-godišnji Guramrit Hanspal ne može koristiti pogodnost zaštite od deložacije u vrijeme epidemije jer u kući živi ilegalno. Hanspal je kuću kupio za 290 tisuća dolara i platio samo jednu ratu hipoteke. Ona mu je oduzeta 2000. godine, no on je u njoj ostao živjeti.

Godinama izbjegavao deložaciju

Nekoliko puta je proglasio osobni bankrot i podnio druge tužbe u pokušaju da ga ne izbace iz nje. Trenutno je kuća u vlasništvu tvrtke Diamond Ridge Partners koja ga je pokušala izbaciti prije nego je u SAD-u uvedena zabrana deložacija zbog pandemije.

"Njegovo izbjegavanje bilo kakvog plaćanja već desetljećima protivi se bilo kakvoj zaštiti", kazao je sudac odbacujući prijedlog Hanspala da još jednom odgodi deložaciju iz kuće u kojoj ilegalno živi već desetljećima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali