ŠPINAT, BOB I ESTRAGON /

Francuski specijalitet službeno jelo na krunidbi kralja Charlesa III. Osobno ga odabrali kralj i kraljica

Image
Foto: Shutterstock

U prigodi krunidbe Charlesove majke, kraljice Elizabete II., glavno jelo bila je krunidbena piletina s curryjem i majonezom koju Britanci i dalje jako vole

18.4.2023.
11:40
Shutterstock
VOYO logo

Britanski kralj Charles III. i njegova supruga Camilla odabrali su "krunidbeni quiche" kao službeno jelo na svečanosti koja će se održati početkom svibnja, objavila je Buckinghamska palača.

Jelo od špinata, boba i estragona zapravo je francuski specijalitet i posluživat će se na stotinama zajedničkih ručkova diljem Britanije na dan krunidbe 6. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prigodi krunidbe Charlesove majke, kraljice Elizabete II., glavno jelo bila je "krunidbena piletina" s curryjem i majonezom koju Britanci i dalje jako vole.

Palača je objavila da je quiche osobni izbor Charlesa i Camille, kraljice supruge te da se jelo "lako može prilagoditi različitim ukusima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charles će biti okrunjen u Westminsterskoj opatiji na raskošnoj svečanosti prema tradiciji staroj tisuću godina na koju su pozvani brojni šefovi država i vlada i uglednici.

"Quiche je spravljen od hrskavog, laganog tijesta s delikatesnim okusom špinata, boba i svježim estragonom. Jede se hladno ili toplo uz zelenu salatu i kuhani mladi krumpir", stoji u receptu koji je objavila kraljevska obitelj na svojoj službenoj stranici uz video snimku pripreme.

Buckinghamska palača pomalo otkriva pojedinosti svečanosti koja će po broju uzvanika biti skromnija u odnosu na krunidbu Charlesove majke, a što je djelomice odraz modernog doba i rasta životnih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo