FOTO: / Pretvorili javni WC u dom

Dom je dom, ma kakav on bio. Ova skromna kineska obitelj živi već šest godina u napuštenom javnom WC-u koji je pretvorila u pravi mali stančić.

21.3.2012.
15:29
VOYO logo

Kada je Zeng Lingjun došao iz malenog sela u najveći grad na sjeveroistoku Kine, u džepu je imao svega 8 dolara. Iako mu je želja bila da se upiše na fakultet, nikada nije imao novca da to učini, pa se usavršio kao obućar.

Iako se dobro snašao popravljajući cipele u nepoznatom gradu, Zeng je zarađivao 1.700 kuna mjesečno, čime si nije mogao priuštiti prostor za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, jednog dana prijatelj ga je obavijestio o napuštenom javnom WC-u koji se jeftino iznajmljuje. Zeng je odmah posudio potrebne novce te krenuo u preuređivanje prostora. Skinuo je ulazna vrata te sva vrata kabina, a WC-školjke je pokrio daskama i napravio mjesta za krevet. Iako je cijela prostorija velika samo 19 metara kvadratnih, Zeng je uspio i stvoriti mjesta za malu obućarsku radionu. Kako je točno Zeng uredio prostor možete pogledati u fotogaleriji.

Zeng se oženio 2010. godine i ubrzo nakon toga dobio sina. Mala obitelj je čak i uspjela naći stan u jednom trenutku, ali su se ubrzo vratili u javni WC jer nisu mogli plaćati sve režije. Iako je teško zaboraviti da žive u javnom WC-u, kada postane nepodnošljivo sjete se da su zdravi i da su zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo