'DVIJE VELIKE STIJENE DUGO ĆE SE BORITI': / 6 Nostradamusovih predviđanja koja su se, navodno, obistinila

Image
Foto: wikipedia

Nostradamusove neodređene pjesmice, za koje neki smatraju da su proročanstva, i danas golicaju maštu nekima.

23.9.2018.
20:09
wikipedia
Play logo

Michel de Nostradame (poznatiji kao Nostradamus) bio je francuski liječnik i astrolog iz 16. stoljeća. Napisao je preko 1.000 predviđanja o svijetu, među kojima i događaje koji su se trebali obistiniti i više stoljeća u budućnosti.

Nostradamus je ta predviđanja, nazvana les Propheties, pisao u obliku pjesama s četiri stiha. Objavljene su u deset tomova, od kojih se svaki naziva 'stoljeće'. Stotine godina nakon smrti 1566. godine neki još uvijek vjeruju kako je Nostradamus predvidio Francusku revoluciju, Drugi svjetski rat, kao i napade u New Yorku 11. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo nekoliko nostradamusovih predviđanja koje su neki povezali sa stvarnim događajima. Nekoliko ih je iz već daleke prošlosti, dok su drugi puno bliže sadašnjosti.

1. Smrt francuskog kralja Henrya II.

Mladi će lav nadvladati starog,Na bojnome polju u jednoj borbi;Probiti će mu oči kroz zlatni kavez,Dvije će rane postati jedna, zatim umire okrutnom smrću

Kralj Henry II. od Francuske umro je 1559. nakon što ga je Gabriel, grof od Montgomerya slučajno ubio tijekom viteške borbe. Oba su na svojim štitovima imali lavove, a krhotina kraljevog koplja zabila mu se u glavu kroz oko, dok mu je druga probila sljepoočnicu. Kralj je umirao deset dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Dolazak Hitlera na vlast

Iz dubina zapada Europe,Mlado će dijete roditi siromašni ljudi,On koji će svojim jezikom zavesti veliku vojsku:Njegova će slava rasti prema kraljevstvu na istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adolf Hitler rođen je 20.4.1889. u zapadnoj Europi. Nešto kasnije preselio se u Njemačkoj dolazak na vlast barem djelomično može zahvaliti i svojim govorima.

3. Atomska bomba

Blizu vrata i unutar dva gradaDogodit će se pustošenje kakvo do tada nije viđeno,Glad unutar boleštine, ljudi ubijani čelikom,Plaču velikom besmrtnom Bogu za olakšanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kolovozu 1945. Sjedinjene su Države bacile atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki (dva grada).

4. Napadi 11. rujna

Vatra poput potresa iz središta zemljeProuzročit će podrhtavanja oko Novog grada.Dvije velike stijene dugo će se boriti,A zatim će Arethusa zacrveniti novu rijeku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Donald Trump

Veliki besramni i smioni borac,Biti će izabran za zapovjednika vojske;Smjelost njegove tvrdnje.Slomljen most, grad u nesvjesti od straha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nategnuto? možda. Ili se možda odnosi na njega, s obzirom da je u svojstvu Predsjednika SAD-a Trump istovremeno i vrhovni vojni zapovjednik.

6. Oslabljeni zapad

Play logo

Dvaput se uzdigao i dvaput je srušen,Istok će isto oslabiti zapad.Njegov će suparnik nakon nekoliko bitakaBiti otjeran morem te neće uspjeti u trenu potrebe.

Ovo bi se moglo odnositi na trenutačne napetosti između SAD-a (zapad) i Rusije (istok).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo