Joanna Overholt, medicinska sestra iz Ohija, pokušala je ispred tamošnjega Odbora za zdravstvo dokazati tvrdnju da cjepiva uzrokuju magnetna svojstva kod ljudi.

U tu je svrhu na tijelo prislonila nekakvu kopču i ključ, pa nastavila inzistirati na objašnjenju unatoč tome što je njezina "pokazna vježba" završila očekivano neslavno.

Teoriju o ubrizgavanju metala (valjda čipova Billa Gatesa) postavila je Sherri Tenpenny, liječnica koje je među najodgovornijima za širenje dezinformacija o cjepivima, ali čini se da su joj pojedinci i dalje skloni vjerovati unatoč tome što su je brojni stručnjaci opovrgnuli.

"To je nemoguće. Tamo nema ničega s čime magnet može komunicirati. To su proteini i lipidi, soli, voda i kemikalije koji održavaju pH”, potvrdio je, uz brojne druge kolege, i Thomas Hope, istraživač cjepiva i profesor stanične i razvojne biologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Northwestern Feinberg.

On je također reagirao na videa na društvenim mrežama koja su tobože dokazivala tvrdnju Sherri Tenpenny, a koja je "zaboravila" svojim sljedbenicima dodati da ponekad doista možemo nakratko lijepiti predmete na svoju kožu, ali u prvome redu zahvaljujući sebumu, masnoj supstanci koju luče naše lojne žlijezde.

Iz tog je razloga i ključ nakratko stajao na prsima gospođe Overholt, koja će se drugi puta morati malo više potruditi ako već želi dokazivati teorije zavjere.