Diznijevi likovi u Strahinjića Bana

shimmer fallback

Kako je Dizni uticao na srpski mentalitet.

26.11.2012.
18:27

Postoje razne teorije zašto je Srbija tu gde jeste. Osim teorije o konstantnom ratovanju koje je izazvalo trajne posledice na stanovništvu, postoji i teorija da nas je ubio Pink i medijsko ispiranje mozga, te najpopularnija teorija u zabitima da se ceo svet okrenuo protiv nas, da nas uništavaju vanzemaljci da bi uzeli našu divnu teritoriju "na raskrsinici istoka i zapada"...

Trojka će vam otvoriti oči. Pažljivo slušajte! Kriv je Dizni!!!

Muškarci koji nikad ne odrastu

Gledajući predivni Diznijev crtani "Petar Pan" mnogi današnji muškarci misle da je baš kul da uvek ostanu infantilni. Oni su se svi identifikovali sa Petrom negde u doba kad je trebalo da dobiju prvo dete. Takođe, i Petar Pan je bio veliki fan "magičnog praha" uspomoć kog je pobegao iz Nedođije na ostrvo. Jer, i oni su iz neke tamo Nedođije, samo su emigrirali u ono za šta su im mame i tata govorili da je Dođija, odnosno Beograd. Crtani su izgleda njviše distribuirali po Crnoj Gori, dok je Budvanska lokalna televizija ovo puštala, izgleda bar, svaki božiji dan.

Žene neradnice

Ceo život smo sve mi slušale čuvenu priču o Pepeljugi, te sada 80 posto devojčica, danas žena kopira Pepeljugin sindrom. Pojaviće se dobra vila (Kineskinja iz kraja) koja će im napraviti savršenu haljinu (od 20 cm krpe) i one će izaći na bal gde će upoznati princa (dete nekog kriminalca iz devedesetih). Udaće se i spasiće se bede i svoje zle maćehe (keve koja i dalje ima hladnu trajnu i koja je bila na bensedinima dok je Milica bila na balu). On će do kraja života paziti da Pepeljugi ne fali cipela.

Pegla za kosu

Da li bi Rapunzalo ikada našla svog princa i pobegla da nije mogla da pusti kosu do kraja tornja? Hm, ne. A kako najlakše produžiti kosu? Pa izravnaj je! A kako? Pa peglom!!! Inače za ovako debilno ime princeze nije kriv Dizni već braća Grim. Kako je nedavno izašao crtani po ovoj priči, mnoge devojčice su obeležene ovim imenom (ukucajte Rapunzel na fejsbuku).

Žene treba da ćute

Onog momenta kada smo odgledale Malu Sirenu, neke stvari su nam postale jasne. Makar mu spasila život, ako nemaš dobre noge oženiće drugu. Da bi to sprečila, učini sve za te dobre noge, makar menjala glas za njih. Pa šta ako umeš dobro da pevaš? Niko nije oženio pesmu. Niko ne voli ženu koja priča. Ćuti tu i prekrštaj noge.

Druge žene su kur$e

Ako se neka žena udala za tvog tatu nakon što mu je umrla ili zapalila žena, to je neosporni dokaz da je ta žena zlo. To nam je rekla svaka bajka koju smo pitali, a najupornije su bile one omiljene - Snežana i Pepeljuga. Naime, Snežana i Pepeljuga su nam (ekskluzivno za Trojku) rekle da su nove tatine ogromne skotuše.

Takođe, ubedile su nas da treba i za sve ostale žene koje se nađu u okruženju odmah zaključiti da su zle i naravno da imaju velika stopala.

Spava do pet, slatka mala

Jeste primetili kako ovde žene spavaju do besvesti, iako bi trebalo da studiraju za to vreme? Krivili ste Karleušu? Ma, ne, i tu je Dizni zakuvao čorbu. Sećate se Uspavane Lepotice? Sve su žene shvatile. Nema smisla ustajati iz kreveta ako nema nikakvog mladog princa. Uostalom, kad se i on pojavi zašto bismo ustajale iz kreveta.

Nema veze kakav je dok ima vilu na Dedinju

Da li je važno što je dlakava nakaza koja mrzi tvog ćaleta i ne da ti da izađeš iz kuće ako ima zamak? Ma, šta je malo maltretiranja za dobru nekretninu. Još ako te malo jače udari po glavi, videćeš i čajnike koji pevaju. Na kraju ćeš toliko da poludiš da ćeš pomisliti da je najzgodniji princ. Tako nam je bar rekla Lepotica Bel, žena Zveri.

Idealan muškarac

Ako je muškarac išta vredan, biće princ (fudbaler), imaće belog konja (belu x6) i praviće najluđe žurke u svom dvorcu. Izbegavaj konjušare, štitonoše i njima slične. To je sve ološ. Za posledicu tome, muškarci koji nisu postigli gore navedeno, nemaju više nikakve želje da prilaze ženama a u mesto mača, za pojasom furaju frustracije.

Savršena romansa

Savršenu romansu ćeš dobiti ako smuvaš nekog potpunog debila u džungli kome ne ide gramatika, a onda skakućite okolo sa lijane na lijanu dok vaš devil govori "Mi Tarzan ju Džejn". U Srbiji to ide manje više ovako - nađi nekog Tarzana ili Bakija sa Dorćol Šipke i vatajte se po parkovima dok žvrljate po klupama "Tarzan & Jana". Svakako, Jana će u jednom momentu shvatiti da je boli uvo da bleji u školskom i da joj treba princ u belom x6.

Šta je dizni imao da kaže na ovo

Pokušali smo da dobijemo izjavu od Volta Diznija lično. Sve što smo našli je bila poruka na njegovom ličnom frižideru "Učite iz ovoga-imam previše para da umrem, hahaha. Čujemo se kad me odmrznu."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno