Bizarne posljednje želje osuđenika na smrt

Osuđenici na smrtnu kaznu u američkim zatvorima imaju pravo za posljednji obrok zatražiti što god žele. Neki od tih zahtjeva uistinu su bizarni.

8.12.2010.
14:18
VOYO logo

Neki od najokrutnijih američkih ubojica svoju ekscentričnu narav pokazali su i prilikom izbora posljednjeg obroka, piše Telegraph.co.uk.

Thomas J. Grasso, koji je smaknut 1995. godine jer je lampicama s božićnog drvca zadavio 85-godišnjakinju, ozbiljno se raspištoljio. Kuhane dagnje, tucet kuhanih školjki, dvostruki cheeseburger iz Burger Kinga, šest rebaraca s roštilja, dva velika milkshakea, konzerva SpaghettiOs, konzerva mesnih okruglica, pola pite od bundeve i jagode sa šlagom našli su se na njegovom posljednjem meniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podugačak popis zbunio je kuhara, pa su njegove posljednje riječi bile: 'Nisam dobio SpaghettiOs, dobio sam samo špagete. Želim da javnost to zna.'

Robert Buell osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubojstva i seksualnog napada na 11-godišnju djevojčicu. Sve vrijeme je tvrdio da je nevin iako je zbog drugih optužbi za silovanje osuđen na 121 godinu zatvora. Za posljednji obrok je poželio jednu crnu maslinu bez koštice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gerald Lee Mitchell osuđen je zbog ubojstva muškarca koji mu nije htio dati ogrlicu koju je tražio, a bio je optužen i za pljačku i ubojstvo dvojice muškaraca zbog droge. Prije smaknuća zatražio je samo vrećicu bombona Jolly Ranchers različitih okusa.

James Edward Smith smaknut je 1990. godine zbog pljačke u Houstonu (Teksas). Za posljednji obrok zatražio je šaku zemlje. Navodno je htio uz pomoć nje provesti vudu-ritual. S obzirom da zemlja nije bila na popisu dozvoljene zatvorske hrane, zadovoljio se s jogurtom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odell Barnes Jr. osuđen je na smrt nakon što je opljačkao, prebio i ubio ženu u njenom domu. Od zatvorskog osoblja zatražio je da mu serviraju pravdu, jednakost i mir u svijetu, no na njegovu nesreću i na nesreću cijelog svijeta, posljednja želja mu je odbijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo